Τα είπε όλα με μια φράση η Μάγδα Φύσσα σήμερα απέναντι στην απαράδεκτη πρόταση της εισαγγελέως στη δίκη της Χρυσής Αυγή: «Σήμερα στις 18 του μήνα ο Παύλος κλείνει 75 μήνες νεκρός. Τελικά σήμερα τον ξαναμαχαιρώσατε;».

Γιατί μόνο έτσι μπορεί να περιγραφεί μια εισαγγελική πρόταση που είναι σαν μην είδε, να μην άκουσε και να μην κατάλαβε τίποτα από όσα κατατέθηκαν τα τελευταία 4,5 χρόνια στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Μια εισαγγελική πρόταση που βλέπει μόνο την ενοχή Ρουπακιά και που απαλλάσσει όλη την ηγεσία της Χρυσής Αυγής από την κατηγορία της διεύθυνσης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση.

Παραβλέποντας όλα τα στοιχεία και τις μαρτυρικές καταθέσεις που αποδεικνύουν ότι λειτουργούσε ως ιεραρχική εγκληματική οργάνωση.

Μόνο που η αλήθεια είναι πολύ διαφορετική και έχει πια αποκαλυφθεί στα μάτια ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας.

Η Χρυσή Αυγή δεν ήταν ποτέ απλώς ένα «πολιτικό κόμμα».

Ήταν μια εγκληματική οργάνωση, που δρούσε οργανωμένα, επεδίωκε συνειδητά και οργανωμένα τη βία και είχε ως συνεκτική ιδεολογία τον ναζισμό.

Οι δολοφονίες, οι επιθέσεις σε μετανάστες και συνδικαλιστές, η προσπάθεια τρομοκράτησης αγωνιστών δεν ήταν ποτέ «μεμονωμένα» περιστατικά.

Ήταν η οργανωμένη δράση μιας ιεραρχικά οργανωμένης ακροδεξιάς οργάνωσης νοσταλγών του Χίτλερ.

Η πρόταση της εισαγγελέως προσβάλλει τα θύματα της ναζιστικής οργάνωσης, αλλά και έρχεται σε σύγκρουση με το «κοινό περί δικαίου αίσθημα», γιατί η ελληνική κοινωνία έχει πια καταλάβει τι ήταν η Χρυσή Αυγή.

Όμως, η δίκη της Χρυσής Αυγής δεν έχει τελειώσει.

Το δικαστήριο δεν είναι υποχρεωμένο να ακολουθήσει την εισαγγελική πρόταση.

Μπορεί να αποφασίσει την καταδίκη που αξίζει στους φασίστες.

Γι’ αυτό και τώρα είναι η ώρα να ακουστεί η φωνή της κοινωνίας.

Να ακουστεί το «δεν θα περάσει ο φασισμός!».