Ο Ολυμπιακός απέδειξε και στην Τρίπολη ότι είναι η ομάδα που παίζει το πιο θεαματικό ποδόσφαιρο στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Με διαφορά μάλιστα από τον δεύτερο και αυτό που πρέπει να επισημανθεί είναι ότι οι ερυθρόλευκοι πραγματοποίησαν στο χθεσινό ματς με τον Αστέρα, την κορυφαία τους εμφάνιση στην Τρίπολη.

Δεν είναι μόνο το εμφατικό 5-0 με το οποίο επικράτησε η ομάδα του Πειραιά.

Δεν είναι μόνο το εντυπωσιακό πρώτο ημίχρονο, διάστημα στο οποίο ο Ολυμπιακός κατάφερε να σκοράρει τέσσερις φορές.

Είναι το επίπεδο της αγωνιστικής εικόνας που παρουσίασαν οι πειραιώτες και το οποίο ενθουσίασε τους φιλάθλους της ομάδας του λιμανιού.

Ο Ολυμπιακός έκανε στην Τρίπολη αυτό που πρέπει να κάνει στις δύσκολες έδρες. Μπήκε στο ματς με σκοπό να το «καθαρίσει» από νωρίς και κατάφερε να πετύχει τον στόχο του γιατί δεν σπατάλησε ευκαιρίες.

Έκανε γκολ τις δύο πρώτες μεγάλες ευκαιρίες που δημιούργησε στο ματς και πολύ απλά το παιχνίδι κρίθηκε με συνοπτικές διαδικασίες.

Κι εδώ έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να σταθούμε στις συνεργασίες που έβγαλε ο Ολυμπιακός στο χθεσινό ματς, ειδικά στις φάσεις των γκολ.

Δεν είναι υπερβολή να ισχυριστεί κάποιος ότι οι ερυθρόλευκοι δίδαξαν χθες ποδόσφαιρο. Με συνδυασμούς που παραπέμπουν σε… τριγωνομετρία και τους παίκτες του Αστέρα να «χάνουν» την μπάλα.

Ειδικά η φάση του δεύτερου γκολ που πέτυχαν οι φιλοξενούμενοι είναι για να διδάσκεται σε… σεμινάρια καθώς οι ερυθρόλευκοι άλλαξαν με εντυπωσιακό τρόπο την μπάλα, πριν ο Ποντένσε φτάσει απέναντι στον Παπαδόπουλο και πλασάρει για το 2-0.

Ήταν μια πολύ πειστική εμφάνιση από τους παίκτες του Ολυμπιακού στο ξεκίνημα του δευτέρου γύρου. Και χωρίς Βαλμπουενά, Φορτούνη, Χριστοδουλόπουλο αλλά και τον Γκιγιέρμε, τον οποίο «σακάτεψε» ο Πασαλίδης με το «εγκληματικό» μαρκάρισμα στο 15’.

Και είναι πραγματικά ν’ απορεί κάποιος για την αδιανόητη ενέργεια του αμυντικού των γηπεδούχων, καθώς το τάκλιν που έκανε στον Βραζιλιάνο ήταν ντροπή. Μόνο αυτή η λέξη μπορεί να χαρακτηρίσει την ενέργεια του Πασαλίδη και τίποτε άλλο.

Κι επίσης θα πρέπει να τονίσουμε ότι η αρχική απόφαση του διαιτητή Παπαπέτρου ήταν να δείξει κίτρινη κάρτα (!) στον αμυντικό του Αστέρα. Για τέτοιες φάσεις όμως που γίνονται μπροστά στον διαιτητή δεν πρέπει να χρειάζεται να πάει ο ρέφερι στο VAR για να βγάλει την κόκκινη κάρτα. Η κόκκινη πρέπει να βγαίνει χωρίς δεύτερη σκέψη. Δηλαδή αν δεν υπήρχε VAR, ο Πασαλίδης θα συνέχιζε το παιχνίδι μετά από αυτό το μαρκάρισμα; Ναι, θα το συνέχιζε σύμφωνα με την αρχική απόφαση του Παπαπέτρου.

Ο Ολυμπιακός έδειξε με την εικόνα του πως είναι η ομάδα που παράγει φάσεις, που παίζει με ταχύτητα στην επίθεση και έχει εξτρέμ που κάνουν την διαφορά.

Είναι επίσης πολύ μεγάλη υπόθεση να σταθεί κάποιος στην εξαιρετική φόρμα που βρίσκεται ο Ποντένσε καθώς ο Πορτογάλος έκανε ένα εντυπωσιακό ξεκίνημα στο ματς και ορθώς τον αντικατέστησε ο Μαρτίνς πριν λήξει το πρώτο μέρος καθώς όλα είχαν κριθεί. Δεν υπήρχε άλλωστε λόγος να ρισκάρει ο Μαρτίνς με το ενδεχόμενο τραυματισμού του 24χρονου μέσου.

Είναι επίσης σημαντικό πως ο Ελ Αραμπί βρήκε δύο φορές δίχτυα και όταν ο σέντερ φορ σκοράρει τόσο ανεβαίνει η ψυχολογία του. Και όταν ο σέντερ φορ έχει καλή ψυχολογία τότε έρχονται πιο εύκολα και τα γκολ.

Όπως επίσης έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να σταθεί κάποιος στα δύο τέρματα του Μασούρα, με τον Έλληνα άσο να σκοράρει σε δύο φάσεις «καρμπόν», κάνοντας κίνηση σε ρόλο φορ.

Είναι μια κίνηση που την «έχει» ο διεθνής άσος των ερυθρόλευκων και με τα καλά τελειώματα που έκανε χθες, κατάφερε να βοηθήσει σημαντικά την ομάδα του.