Συνεχίζεται αμείωτη η προσέλευση των Βρετανών στις κάλπες, σε μια από τις κρισιμότερες αναμετρήσεις στην ιστορία της Βρετανίας.

Οι κάλπες θα παραμείνουν ανοιχτές έως τις 22:00 (τοπική ώρα, 00:00 ώρα Ελλάδας). Την ώρα εκείνη αναμένεται να ανακοινωθούν τα exit poll και τα πρώτα αποτελέσματα θα γίνουν γνωστά περίπου μία ώρα αργότερα.

Ουρές στα εκλογικά τμήματα

Ουρές σχηματίζονταν από νωρίς στα εκλογικά τμήματα καθώς οι Βρετανοί έσπευσαν για ακόμη μια φορά να δηλώσουν την απόφασή τους για το μέλλον της χώρας τους εντός ή εκτός της ΕΕ.

Πρόκειται για την τρίτη εκλογική αναμέτρηση από το 2015.

Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας πριν από το άνοιγμα της κάλπης, ένας στους τέσσερις ψηφοφόρους ήταν αναποφάσιστος.

Ωστόσο, παρά και τις κακές καιρικές συνθήκες, οι ψηφοφόροι δίνουν το «παρών» σε αυτήν την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση.

Ενισχυμένα μέτρα ασφάλειας

Οι βρετανικές αρχές ενίσχυσαν τα μέτρα ασφαλείας σε πολλά εκλογικά κέντρα, κατά τις σημερινές βουλευτικές εκλογές, αφότου η αστυνομία κατέγραψε 200 καταγγελίες για διαδικτυακή παρενόχληση και εξύβριση κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας.

Το Εθνικό Συμβούλιο Αστυνομικών Διοικητών (NPCC) γνωστοποίησε χθες ότι η αστυνομία σε ολόκληρη τη χώρα δέχθηκε περίπου 200 καταγγελίες «που σχετίζονται με την ασφάλεια υποψηφίων», το διάστημα 15ης Νοεμβρίου- 4ης Δεκεμβρίου.

Οι καταγγελίες αφορούν κυρίως περιστατικά διαδικτυακής εξύβρισης και παρενόχλησης. «Σχεδόν τα μισά εξ αυτών είναι «αρκετά σοβαρά ώστε να αντιμετωπίζονται ως εγκλήματα», τόνισε η αστυνομία.

«Δεν διαπράχθηκαν επιθέσεις εναντίον υποψηφίων, εντούτοις, υπήρξαν επιθέσεις εναντίον εθελοντών υποψηφίων, συμπληρώνει η αστυνομία.

«Τόσοι πολλοί υποψήφιοι αντιμετώπισαν τόσο μεγάλη παρενόχληση σε αυτήν την προεκλογική εκστρατεία, στο μεγαλύτερο μέρος της ρατσιστική, ισλαμοφοβική και αντισημιτική», έγραψε στο Twitter η αντιρατσιστική οργάνωση Hope Not Hate.

Η αστυνομία και οι εκλογικοί αξιωματούχοι συνέστησαν στους υποψηφίους να μην πραγματοποιούν την εκστρατεία τους μόνοι τους με φόντο την αύξηση των περιστατικών απειλών και εξυβρίσεων, που συνδέεται με τους πολιτικούς διχασμούς για το Brexit.