Στις κάλπες προσέρχονται από το πρωί της Πέμπτης οι Βρετανοί με σκοπό να συμμετάσχουν σε μια από τις πλέον κρίσιμες εκλογικές διαδικασίες, οι οποίες θα κρίνουν μεταξύ άλλων το Brexit.

Νωρίς το πρωί βρέθηκε στο εκλογικό κέντρο που ψηφίζει ο Μπόρις Τζόνσον, με σκοπό να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα. Ο βρετανός πρωθυπουργός δεν πήγε μόνος του να ψηφίσει, ωστόσο ούτε με τη σύντροφό του. Πήγε με τον σκύλο του!

Ο Βρετανός πρωθυπουργός επέλεξε να μην ψηφίσει στην περιφέρεια Αξμπριτζ, όπου ο ίδιος είναι υποψήφιος, αλλά στην περιφέρεια Σίτι του Λονδίνου και Ουέστμινστερ, όπου οι Συντηρητικοί διεκδικούν την έδρα με οριακό αποτέλεσμα, σπάζοντας έτσι μια παράδοση χρόνων καθώς οι προκάτοχοί του στο παρελθόν ψήφιζαν όλοι στην εκλογική περιφέρεια όπου κατοικούσαν ενόσω εκτελούσαν τα πρωθυπουργικά τους καθήκοντα.

Ο ηγέτης των Τόρις εμφανίστηκε νωρίς το πρωί της Πέμπτης στο εκλογικό κέντρο της Storey’s Gate, μαζί με τον σκύλο του Dilyn, που φορούσε ένα παπιγιόν, μόλις μια ώρα αφότου άνοιξαν οι κάλπες.

Η κίνηση αυτή του αρχηγού των Συντηρητικών δημιούργησε ένα… trend στα βρετανικά Social Media.

Το #dogsatpollingstations (σ.σ σκυλιά στα εκλογικά κέντρα) έγινε κορυφαίο trend και δεκάδες άνθρωποι πήραν τους σκύλους του και πήγαν να ψηφίσουν!

Στη συνέχεια ανέβασαν φωτογραφία με το σκυλάκι τους δίπλα στην πινακίδα του εκλογικού κέντρου.