Έπειτα από ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι, ο Ολυμπιακός επικράτησε του Ερυθρού Αστέρα στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» με 1 – 0 και πήρε τη νίκη – πρόκριση για τους «32» του Europa League.

Μετά τη μεγάλη νίκη των ερυθρολεύκων, ο δήμαρχος του Πειραιά και Πρόεδρος της Π.Α.Ε. Ολυμπιακός, Γιάννης Μώραλης, σχολίασε το παιχνίδι.

«Αντικειμενικά ο στόχος από την αρχή ήταν η τρίτη θέση. Έστω και αγχωτικά, είχα πει πριν μπούμε στο παιχνίδι ότι είναι ένα παιχνίδι ενενηντάλεπτο, να μην αγχωθούμε, να έχουμε ψυχραιμία και να μην παρασυρθεί η ομάδα από την κερκίδα» σημείωσε.

Για την εκτέλεση του πέναλντι από τον Ερυθρό Αστέρα, ο κ. Μώραλης τόνισε τον κίνδυνο της στιγμής και υποστήριξε πως στο σημείο αυτό ο Ολυμπιακός στάθηκε τυχερός.

«Νομίζω ήμασταν καλύτεροι από τον Ερυθρό Αστέρα. Σημασία έχει ότι πετύχαμε και προχωράμε. Είναι σημαντικό για τον Ολυμπιακό και για την Ελλάδα να παίρνουμε βαθμούς. Μακάρι να περνούσαν και άλλες ομάδες. Ο Ολυμπιακός είναι ο μόνος που συνεχίζει να παίρνει βαθμούς για την Ελλάδα και να προχωράει. Είμαστε ευχαριστημένοι, είναι θετικό το αποτέλεσμα. Το Europa League είναι μια ενδιαφέρουσα διοργάνωση για τον Ολυμπιακό και τις ελληνικές ομάδες. Δε θεωρώ ότι είναι κάτι δευτερεύον σε σχέση με το Champions League.»

» Είμαστε μέσα στους στόχους μας, είμαστε πρώτοι στο πρωτάθλημα και συνεχίζουμε στην Ευρώπη. Νομίζω ότι η χρονιά εξελίσσεται ομαλά και θετικά για τον Ολυμπιακό. Θα δούμε φυσικά την πορεία, τη συνέχεια και το τελικό αποτέλεσμα», δήλωσε ο κ. Μώραλης.

Ερωτηθείς για την πορεία του Ολυμπιακού στο Champions League, ο δήμαρχος Πειραιά εξέφρασε την ικανοποίησή του και πρόσθεσε πως «δείξαμε ότι μπορούμε να ανταπεξέλθουμε σε μεγάλες ομάδες».

«Έγινε το ποδοσφαιρικά λογικό. Συνεχίζουμε με αισιοδοξία και με χαμόγελα» κατέληξε.