Εκπλήξεις κρύβει η δημοσκόπηση της MRB σε ό,τι αφορά στους πιο δημοφιλείς υπουργούς της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Παράλληλα, δείχνει και τα θέματα που απασχολούν περισσότερο τους Ελληνες.

Οι «θετικοί»

Η πρωτιά του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ως προς τη δημοφιλία δείχνει ότι οι πολίτες επικροτούν το δόγμα «νόμος και τάξη» και το γεγονός ότι δεν έγιναν σοβαρά επεισόδια τις προηγούμενες εβδομάδες.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη λαμβάνει ποσοστό 33,5% ως προς την ευνοϊκή γνώμη που έχουν οι πολίτες γι’ αυτόν. Ωστόσο, ένα ποσοστό 41,8% δεν έχει ευνοϊκή γνώμη προς το πρόσωπό του.

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας με ποσοστό ευνοϊκών γνωμών 31,1% και αρνητικών 44,5%.

Στην τρίτη θέση την έκπληξη κάνει ο Βασίλης Κικίλιας καθώς φαίνεται ότι ο κόσμος τον στηρίζει στην προσπάθεια που κάνει για την αναμόρφωση της Υγείας. Ο υπουργός παίρνει θετικές γνώμες σε ποσοστό 30,7% και αρνητικές 42,9%.

Από εκεί μετά, ακολουθεί ο Τάκης Θεοδωρικάκος, που πέτυχε την ιστορική αποδοχή της ψήφισης του νόμου για την ψήφο αποδήμων, και ακολουθούν οι: Άδωνις Γεωργιάδης, Χρήστος Σταϊκούρας, Κωστής Χατζηδάκης και Μάκης Βορίδης.

«Καμπανάκι» για τέσσερις

Καμπανάκι χτυπά για τον υπουργό Δικαιοσύνης Κ. Τζιάρα, τον Γ. Γεραπετρίτη, τον Στέλιο Πέτσα και τον Γ. Πλακιωτάκη που συγκεντρώνουν το μικρότερο ποσοστό θετικών γνωμών, αλλά και το μικρότερο αρνητικών.

Μεγάλα είναι τα ποσοστά αυτών που λένε ότι δεν τους γνωρίζουν, κάτι που σημαίνει ότι βρίσκονται στον πάτο της σχετικής λίστας προφανώς γιατί οι πολίτες ψηφίζουν και με βάση το πόσο προβάλλονται οι υπουργοί.