Ο Άλαν Πουλίδο βρίσκεται στη λίστα των υπό παραχώρηση παικτών της Τσίβας Γουαδαλαχάρα και όλα δείχνουν πως θα αποτελέσει παρελθόν από την oμάδα που αγωνίζεται από το 2016, παρά το γεγονός ότι το συμβόλαιό του λήγει το 2021. Στις 30 Αυγούστου είχε πάρει μεταγραφή για τη μεξικάνικη ομάδα από τον Ολυμπιακό, στον οποίο έπαιξε τη σεζόν 2015-16.

Σε αυτά τα τρία χρόνια που βρίσκεται στην Τσίβας Γουαδαλαχάρα, ο Πουλίδο έχει συνολικά 114 συμμετοχές, με 39 γκολ και 7 ασίστ, όντας αρκετά παραγωγικός.

Ο πιθανότερος προορισμός του πρώην άσου του Ολυμπιακού είναι το αμερικάνικο πρωτάθλημα και το MLS, με τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή να το δηλώνει μάλιστα: «Το πιθανότερο είναι να πάω στο MLS», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά. Αμερικάνικα Μέσα αναφέρουν πως για τον Πουλίδο ενδιαφέρονται οι Chicago Fire και Κάνσας Σίτι.

«Η πραγματικότητα είναι πως αισθάνομαι χαρούμενος, αγαπάω την ομάδα, αλλά νιώθω πως έχω πραγματοποιήσει όλα τα όνειρά μου εδώ. Έχω κατακτήσει όλα όσα μπορούσα να κατακτήσω με την Τσίβας», τόνισε χαρακτηριστικά ο Πουλίδο, ο οποίος πιστεύει πως έχει ολοκληρώσει τον κύκλο του στη Γουαδαλαχάρα.