Σε εξέλιξη βρίσκονται πορείες μνήμης για την 11η επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Στην Αθήνα η μεγάλη σε όγκο πορεία κατευθύνεται αυτήν την ώρα στα Εξάρχεια. Παράλληλα, στην πλατεία κατευθύνονται ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ. Νωρίτερα ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας είχαν παραταχθεί στο μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη.

Video Player
00:00
00:12
Video Player
00:00
00:08

Καθόλη τη διάρκεια της πορείας, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονταν περιμετρικά της συγκέντρωσης.

Σε ολόκληρο το κέντρο αστυνομικοί κάνουν περιπολίες με μηχανές και παπάκια. Κάποιες διμοιρίες κατεβαίνουν προς την πλατεία Εξαρχείων, όπου ομάδα αγνώστων έχει ανάψει μικρής έκτασης φωτιά σε σκουπίδια.

Video Player
00:00
00:13
Video Player
00:00
00:10

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν στήσει δύο φραγμούς στην Πανεπιστημίου, στο ύψος της Ιπποκράτους και της Ομήρου, ενώ γίνεται έλεγχος για μολότοφ και άλλα αντικείμενα σε όποιον φέρει τσάντα. Αντίστοιχες εκδηλώσεις μνήμης πραγματοποιούνται και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας, όπως Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Βόλος, Γιάννενα, Λάρισα και Λαμία.

Οι εκδηλώσεις μνήμης θα κορυφωθούν το βράδυ οπότε και θα πραγματοποιηθεί μνημόσυνο στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος.

 

«Αστακός» η Αθήνα

Την ίδια ώρα, επί ποδός βρίσκονται περίπου 4.000 αστυνομικοί στο κέντρο της Αθήνας, drones θα ελέγχουν τις ταράτσες στα Εξάρχεια, ενώ επιστρατεύονται και οι γνωστές υδροφόρες που αποκαλούνται «Αίαντες», ώστε να αποφευχθούν σοβαρά επεισόδια. Το ενδεχόμενο καταδρομικών επιθέσεων είναι μέσα στο σχέδιο για το οποίο προετοιμάζεται η ΕΛ.ΑΣ, η κρατική ασφάλεια και η αντιτρομοκρατική.

Οι εντολές από την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της ΕΛ.ΑΣ. προς τους επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων είναι «καμία ανοχή σε βίαιες ενέργειες και έκτροπα με καταστροφές περιουσιών και παραπομπή στην δικαιοσύνη όποιων τα προκαλέσουν».