Τη φράση μια εικόνα… χίλιες λέξεις αποτυπώνει με ακρίβεια φωτογραφία με μικρή φώκια που παίζει με γυάλινο μπουκάλι γνωστής αλυσίδας καφέ, καθώς αναδεικνύει τον αντίκτυπο της ανθρώπινης δραστηριότητας στα είδη θαλάσσιας ζωής.

Το στιγμιότυπο, που σόκαρε οικολόγους αλλά και ειδικούς του περιβάλλοντος, τραβήχτηκε την περασμένη εβδομάδα στο καταφύγιο Donna Nook του Λινκολνσάιρ της Αγγλίας από τον φωτογράφο Dan Thurling και έκτοτε κάνει τον γύρο του Διαδικτύου.

Το Lincolnshire Wildlife Trust υπογραμμίζει πως η εικόνα δείχνει «τον αντίκτυπο της ανθρώπινης δραστηριότητας στις γκρι φώκιες και άλλα είδη θαλάσσιας ζωής», με την εταιρία να συμφωνεί με το ίδρυμα σε συνεργασία για την περαιτέρω προστασία της περιοχής.

«Τα απορρίμματα στις θάλασσες είναι εθνικό ζήτημα γι’ αυτό και τα ιδρύματα προστασίας άγριας ζωής καλούν την κυβέρνηση να προστατεύσει καλύτερα το θαλάσσιο περιβάλλον» δήλωσε εκπρόσωπος του ιδρύματος.

Όπως εξηγεί, παρά τους τακτικούς καθαρισμούς στις ακτές του Λινκολνσάιρ, τα σκουπίδια που ξεβράζονται συνεχώς συνιστούν τεράστια απειλή. Πεταμένα δίχτυα και παιχνίδια με εγκοπές, πιάνονται συνεχώς γύρω στον λαιμό από τις φώκιες προκαλώντας προβλήματα στα συμπαθέστατα θαλάσσια θηλαστικά.

Με πληροφορίες από το BBC.