Καλεσμένοι στην εκπομπή One Line Weekend βρέθηκαν την Κυριακή (1/12) ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Σπανάκης και ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μπγιάλας όπου και σχολίασαν την πολιτική επικαιρότητα.

Αναφερόμενος στην κλιμακούμενη τουρκική προκλητικότητα ο κ. Σπανάκης επεσήμανε ότι «ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο συνέδριο της ΝΔ, έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα απέναντι στην Τουρκία και στην πολιτική του τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ακριβώς όπως και η υπόλοιπη Ευρώπη.

Από τη μεριά του ο κ. Μπγιάλας υποστήριξε ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, δεν έχει αντιληφθεί τη σοβαρότητα του ζητήματος, επιλέγοντας να αγνοήσει «καμπανάκια» κινδύνου στην σκακιέρα των διπλωματικών σχέσεων ή υποβαθμίζοντας με «χλιαρές ανακοινώσεις και σχόλια» την τουρκική προκλητικότητα.

Ο κ. Μπγιάλας υποστήριξε ότι η στάση τόσο του πρωθυπουργού όσο και του ΥΠΕΞ είναι πολύ υπεύθυνη, ενώ άφησε αιχμές εναντίον της αξιωματικής αντιπολίτευσης την οποία κατηγόρησε για κινδυνολογία.

Στο τραπέζι του One Line Weekend βρέθηκαν επίσης οι εξελίξεις γύρω από το προσφυγικό – μεταναστευτικό, μετά το κυβερνητικό σχέδιο που παρουσιάστηκε πρόσφατα για την αντιμετώπισή του, καθώς και αντιδράσεις που αυτό έχει προκαλέσει τόσο σε πολιτικό όσο και κοινωνικό επίπεδο, ενώ στο μικροσκόπιο μπήκε και η εικόνα που διαμορφώνεται στην οικονομία της χώρας.

Πηγή: onetv.gr