Με την ομόφωνη έγκριση της πολιτικής διακήρυξης και της εισηγητικής τοποθέτησης Αλέξη Τσίπρα, ολοκληρώθηκαν οι διήμερες εργασίες της ΚΕΑ του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτικής Συμμαχίας. Στη σημερινή δεύτερη ημέρα εργασιών, όπως και χτες, υπήρξαν δεκάδες τοποθετήσεις στελεχών από το πρωί έως και αργά το μεσημέρι, οπότε και έκλεισε η διαδικασία με την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος αναφέρθηκε σε όλα τα ζητήματα, που τέθηκαν αυτές τις δύο ημέρες συζήτησης.

Aγρια κόντρα ξέσπασε μεταξύ του Ευκλείδη Τσακαλώτου και του Νίκου Μπίστη, στο πλαίσιο των διεργασιών της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, στο ΣΕΦ. Κατά την ομιλία του, ο πρώην υπουργός, Ευκλείδης Τσακαλώτος, τόνισε, μεταξύ άλλων: «Έχουμε μπροστά μας. Ως αριστερός είμαι 40 χρόνια και ως αριστερός θα πεθάνω. Ο Νίκος Μπίστης παίρνοντας στη συνέχεια το λόγο είπε: «Και εγώ αριστερός 40 χρόνια είμαι αλλά δεν θέλω να πεθάνω χωρίς να μας ξαναδώ κυβέρνηση».

Σημειώνεται επίσης ότι η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ «βράζει» με την Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης που ανακοίνωσε η Κουμουνδούρου, η οποία περιελάμβανε μεταξύ άλλων πρώην στελέχη τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της εκείνου της περιόδου του Γιώργου Παπανδρέου, αρκετά στελέχη της ΔΗΜΑΡ  και του Ποταμιού.

Το Κεντρικό Συμβούλιο της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ συνεδρίασε εκτάκτως το πρωί του Σαββάτου, πριν από την έναρξη των εργασιών της ΚΑΕ στο ΣΕΦ, σχετικά με τον τρόπο που αποφασίστηκε η Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης, αλλά και το «άνοιγμα» που έγινε από πλευράς Τσίπρα σχετικά με τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ, καταγγέλλοντας την προσπάθεια παρέμβασης και φραξιονιστικής δράσης πρώην Υπουργών και νυν Βουλευτών στην εσωτερική λειτουργία της οργάνωση.

Πηγή: onetv.gr