Το όνομα του Αριστείδη Ανδρικόπουλου φιγουράρει μεταξύ των 695 ονομάτων που συμμετέχουν στην Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Πρόκειται για τον πρώην αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ -επί υπουργίας Ολγας Γεροβασίλη- και τον οποίο «ξήλωσε» ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης όταν ανέλαβε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Ο κ. Ανδρικόπουλος είχε ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών όταν το φως της δημοσιότητας είδαν φωτογραφίες με την παρουσία του σε προεκλογικές συγκεντρώσεις του ΣΥΡΙΖΑ το 2019.

Αρχικά, είχε γνωστοποιηθεί ότι βρέθηκε στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα και η ΕΛ.ΑΣ είχε εκδώσει ανακοίνωση με την οποία ανέφερε ότι παραβρέθηκε στο πλαίσιο των υπηρεσιακών του καθηκόντων.

Ειδικότερα, το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ είχε υποστηρίξει ότι αποτελεί τακτική του κ. Ανδρικόπουλου να εποπτεύει προσωπικά μείζονα συμβάντα ως προς τον σχεδιασμό, τήρηση και εκτέλεση των μέτρων ασφάλειας και τάξης. Μάλιστα, στην ίδια ανακοίνωση αναφερόταν ότι ο κ. Ανδρικόπουλος είχε πάει και στα εκλογικά κέντρα υποψηφίων δημάρχων και είχε συνομιλήσει και με τον κ. Κώστα Μπακογιάννη.

Η τότε υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ολγα Γεροβασίλη, είχε σπεύσει δε να καλύψει τον κ. Ανδρικόπουλο, λέγοντας πως με εντολή της είχε μεταβεί στο Σύνταγμα.

Αγρίνιο και Ξάνθη

Στη συνέχεια, ωστόσο, είχε αποκαλυφθεί ότι παρέστη και σε άλλες εκδηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά, προκαλώντας εύλογα ερωτήματα.

Για την παρουσία του στην προεκλογική ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην Ξάνθη, στις 7 Μαΐου, κύκλοι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη επικαλέστηκαν… σύμπτωση. Όπως έλεγαν, ο κ. Ανδρικόπουλος συνόδευε σε περιοδεία στη Θράκη την υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, και έτυχε να πάει μαζί της στην προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Για το Αγρίνιο, όπου βρέθηκε στις 20 Μαΐου ο Αλέξης Τσίπρας, ακόμη δεν υπάρχει κάποια εξήγηση για την παρουσία του κ. Ανδρικόπουλου, όπως αποδεικνύεται από τις φωτογραφίες που είχε δημοσιεύσει η ιστοσελίδα agriniotimes.gr.