Η Περιφέρεια Αττικής και συγκεκριμένα τα γραφεία του Δυτικού Τομέα στο Περιστέρι μπήκαν στο στόχαστρο του Ρουβίκωνα το απόγευμα της Παρασκευής.

Μέλη της αναρχικής συλλογικότητας κατάφεραν να μπουν στο κτίριο και να φτάσουν μέχρι τον τέταρτο όροφο φωνάζοντας συνθήματα και πετώντας φυλλάδια.

Λίγη ώρα αργότερα αναρτήθηκε σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου κείμενο του Ρουβίκωνα, μέσω του οποίου η αναρχική συλλογικότητα καταγγέλλει την κρατική μηχανή για αδυναμία προστασίας των πολιτών από τις φυσικές καταστροφές.

Με αφορμή τις πλημμύρες

Μεταξύ άλλων αναφέρουν: «Υπάρχει κανείς που δεν ξέρει ότι αν μια χρονιά ξεσπάσει μια μεγάλη πυρκαγιά την επόμενη χρονιά η περιοχή που κάηκε θα έχει πλημμύρες; Το ότι δεν έγιναν ούτε καν μελέτες αντιπλημμυρικών έργων μετά την περσινή φωτιά στην Κινέττα δείχνει με εντυπωσιακό τρόπο την αποθράσυνση του κράτους και των περιφερειακών απολήξεων του που εμφανίζονται ως τοπική αυτοδιοίκηση. Δεν βιάζονται καν για τοπικά έργα που είναι το βασίλειο του ρουσφετιού και της μίζας, όλα γίνονται με την υπέροχη ραστώνη του να αισθάνεσαι σίγουρος ότι "τα πρόβατα από κάτω" το πολύ να κάθονται να βελάζουν γκρινιάζοντας ακίνδυνα μετά την καταστροφή. Γιατί τι άλλο μπορεί να δείχνει τέτοια αδιαφορία και από τον μηχανισμό Δούρου και από τον μηχανισμό Πατούλη; Αλλα να μου πεις εδώ πέθαναν εκατοντάδες σε αντίστοιχες καταστροφές και δεν προσέξαμε να γίνεται τίποτα».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από