Δημοσίευμα που προκαλεί πολλά ερωτηματικά, με πρώτο από όλα την εγκυρότητά του, φέρνει στο φως της δημοσιότητας η βρετανική Metro.

Το δημοσίευμα, που εκτός από τη βρετανική ιστοσελίδα έχουν δημοσιεύσει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu καθώς και η Daily Sabah, μεταφέρει καταγγελίες τριών προσφύγων ότι χτυπήθηκαν βάναυσα και βασανίστηκαν από έλληνες στρατιώτες, πριν σταλθούν πίσω στην Τουρκία.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ένας από τους πρόσφυγες ισχυρίζεται ότι του έδεσαν τα μάτια και στη συνέχεια τον έκαψαν με τσιγάρο. Ένας άλλος, ότι από τα βασανιστήρια έσπασε το πόδι του σε τρία διαφορετικά σημεία.

Ακόμα ένας υποστηρίζει πως του πήραν τα λεφτά και τα ρούχα, ενώ υπάρχουν αναφορές ακόμα και για επιθέσεις με ξύλα.

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, τον τελευταίο χρόνο εκατοντάδες άνθρωποι έχουν καταγγείλει ότι βασανίστηκαν από έλληνες στρατιώτες, προτού σταλθούν πίσω στην Τουρκία.

«Μας χτυπούσαν με ξύλα στο κεφάλι»

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα ένα από τα θύματα είναι ο Musaddiq Javed από το Πακιστάν. Είναι ένας από τους 30 ανθρώπους που μπήκαν στην Ελλάδα με τα πόδια την περασμένη εβδομάδα.

Όπως ισχυρίζεται μιλώντας στη Metro, εκείνος και όσοι βρίσκονταν μαζί του εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν καθώς κατευθυνόντουσαν προς την Ξάνθη. Ωστόσο, η ελληνική αστυνομία τους παρέδωσε στους στρατιώτες, οι οποίοι φέρονται να τους πήραν τα χρήματα που είχαν πάνω τους με τη χρήση βίας.

«Οι στρατιώτες με πήγαν σε ένα δωμάτιο και μου έδεσαν τα μάτια. Μετά μου έκαψαν το χέρι με τσιγάρο και στη συνέχεια με κλότσησαν στο πόδι» είπε.

«Μας πήγαν σε έναν ποταμό, μας έβαλαν σε μια βάρκα και μας χτυπούσαν με ξύλα στο κεφάλι» συμπληρώνει ο Muhammad Nainiya από το Μαρόκο και προσθέτει ότι τους ανάγκασαν να περπατήσουν μέχρι την Τουρκία.

«Ο γιατρός μου είπε ότι είχα τρία σπασμένα κόκαλα στο πόδι μου και θα χρειαστώ εγχείρηση. Ολοκλήρωσα την εγχείρηση και έμεινα στο νοσοκομείο για μια εβδομάδα» καταλήγει.

Το δημοσίευμα καταλήγει πως οι ελληνές αρχές δεν έχουν ακόμα απαντήσει στις καταγγελίες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Τούρκοι είναι γνωστοί για τα προπαγανδιστικά δημοσιεύματά τους, ωστόσο η συγκεκριμένη είδηση μεταδίδεται και από μεγάλες διεθνείς ιστοσελίδες, όπως η βρετανική Metro.