Πόσες φορές έχετε σκεφτεί ή έχετε συζητήσει με τους φίλους σας τι θα κάνατε εάν γινόσασταν εκατομμυριούχος και μπορούσατε να αλλάξετε τη ζωή σας μέσα σε μια νύχτα;

Περί τα 122 εκ. ευρώ (!) κέρδισε ένα ζευγάρι Βρετανών και την επόμενη ημέρα, ούτε… εξαφανίστηκε, ούτε… πήρε ρεπό, πήγε κανονικά στη δουλειά.

Ο 42χρονος οικοδόμος, Steve Thomson, και η 41χρονη υπάλληλος σύζυγός του, Lenka, από το δυτικό Σάσεξ ήταν οι νικητές μετά από έξι συνεχόμενα τζακ-ποτ στο  EuroMillions.

Το τυχερό κουπόνι απέφερε κέρδη στο ζευγάρι περίπου 105 εκ. λίρες Αγγλίας (122 εκ. ευρώ) κατά την 25η κλήρωση στις 19 Νοεμβρίου.

Όπως είπε ο Steve Thomson, όταν συνειδητοποίησε ότι τα νούμερά τους είχαν κερδίσει κόντεψε «να πάθει καρδιακή προσβολή». Κατά τη διάρκεια παραλαβής του τσεκ στην επίσημη παρουσίαση των νικητών ο 42χρονος οικοδόμος χαριτολόγησε βλέποντας την επιταγή: «νομίζω αυτό μου ανήκει» είπε.

Όπως συμπλήρωσε, το ζευγάρι δεν έχει προχωρήσει ακόμα σε κάποια μεγάλη αγορά. Απλά όπως εξομολογήθηκε ο ίδιος πήγε για… κούρεμα και αγόρασε ένα καινούργιο πουκάμισο.

«Ξεκίνησα να τρέμω πάρα πολύ. Γνώριζα ότι ήταν μεγάλο το ποσό αλλά δεν ήξερα τι να κάνω, ήμουν έτοιμος να πάθω καρδιακή προσβολή» είπε αναφερόμενος στη στιγμή που συνειδητοποίησε ότι είναι οι μεγάλοι νικητές.

Ο Στιβ πρόσθεσε ότι δε σκοπεύει να αφήσει τη δουλειά του άμεσα. «Μέχρι να ξεπεράσω το σοκ, σίγουρα θα χρειάζεται να κάνω κάτι» είπε, και τόνισε «δεν είμαι ο τύπος του ανθρώπου που μπορεί να κάθεται. Ο συνέταιρός μου γνωρίζει ότι όταν χρειάζεται βοήθεια, θα είμαι εκεί».

Το ζευγάρι σχεδιάζει να μείνει στην ίδια περιοχή, το Selsey, και να μοιραστεί τα χρήματα που κέρδισαν με τους φίλους και την οικογένειά τους, προσφέροντας επίσης και στην κοινότητα.

Με στοιχεία από το BBC.