Το Σάββατο με «ΤΑ ΝΕΑ», «Ελαιόλαδο χωρίς μυστικά», «Αναμνήσεις του μετώπου 1920-1921» & Esquire

Αυτό το Σάββατο με ΤΑ ΝΕΑ

Ελαιόλαδο χωρίς μυστικά

Η ιστορία στα βάθη των αιώνων, τα χαρακτηριστικά, οι ποικιλίες της ελιάς, η συγκομιδή, η επεξεργασία του ευλογημένου καρπού, οι ελληνικοί ελαιώνες, η θρεπτική – διατροφική του αξία, το σύγχρονο ελαιουργείο, το οικολογικό λάδι αλλά και οι εκατοντάδες χρήσεις του στη σύγχρονη ζωή.

Ακόμη, η νοθεία του ελαιόλαδου και η ανίχνευσή της.

Ενα βιβλίο που δίνει τη δυνατότητα στον μη ειδικό αναγνώστη να γνωρίσει το έξοχο αυτό προϊόν της ελληνικής γης, και που βοηθά τον επαγγελματία να βελτιώσει την εργασία του ως προς το πολύτιμο ελαιόλαδο και την επεξεργασία του.

Ενα βιβλίο για κάθε κουζίνα!

Μαζί

Αναμνήσεις του μετώπου 1920-1921, Μικρά Ασία – Θράκη

Ο δεύτερος τόμος του συγκλονιστικού βιβλίου, με τα γεγονότα της Μικρασιατικής εκστρατείας, μέσα από την προσωπική μαρτυρία ενός στρατιώτη από το μέτωπο.

«Είκοσι μέρες μετά τη σφαγή, μπήκε ο ελληνικός στρατός. Δεν εφάρμοσε αντίποινα στους ντόπιους Τούρκους, που δεν έφταιγαν σε τίποτε.»

Μία έκδοση με τη σφραγίδα του Κέντρου Μικρασιατικών Σπουδών, για την ιστορία μας, που δεν πρέπει να ξεχάσουμε.

Το τμήμα χειρογράφων του Κέντρου Μικρασιατικών Σπουδών διαθέτει ένα χειρόγραφο ημερολόγιο, γραμμένο από τον Χαράλαμπο Πληζιώτη, που συμμετείχε στη Μικρασιατική εκστρατεία ως απλός στρατιώτης. Η μαρτυρία ενός «ανώνυμου» πολίτη, που βιώνει ο ίδιος την πραγματικότητα, παρουσιάζει πάντοτε ξεχωριστό ενδιαφέρον.

Και

Esquire

Ewan McGregor. Μπορεί να ξεπεράσει τον Jack Nicholson στη «Λάμψη»;

Ο σπουδαίος βρετανός ηθοποιός είναι ένας άντρας με καρδιά μικρού παιδιού που δεν θεωρεί τίποτα ακατόρθωτο.

John Varvatos. Μαθήματα ζωής από τον ελληνικής καταγωγής αμερικανό σχεδιαστή μόδας.

Στράτος Δρακούλης. Ο άνθρωπος που άλλαξε τον όρο «κρεοπώλης» στα ελληνικά δρώμενα μιλά για την πορεία του, το μοναδικό concept των καταστημάτων του και τα επόμενα βήματά του.

Martin Scorsese. Δεν έγινε και τίποτα που η Μarvel δεν αρέσει στον 77χρονο σκηνοθέτη. Το περίεργο είναι το γιατί αρκετός κόσμος αισθάνεται θιγμένος από το γούστο του.

Το πρόβλημα με τα deepfakes. Ψεύτικα βίντεο που διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα, δυσφημούν υπολήψεις, καταστρέφουν ζωές. Κι όμως, η λύση απέναντί τους δεν είναι τεχνολογική.

Dinner party. Με ποιον τρόπο θα συμπληρώσεις σχεδόν ένα 12ωρο τρώγοντας, πίνοντας, χορεύοντας και κυρίως φλερτάροντας.

Food wars. Η αλήθεια της κουζίνας. Κορυφαίοι chefs της εστιατορικής Αθήνας ξεκαθαρίζουν το τι συμβαίνει στα άδυτα των «αρχηγείων» τους, ποιες ακριβώς είναι οι συνθήκες και η πίεση που όλοι αντιμετωπίζουν αλλά και τι ρεαλιστικά συμβαίνει όταν τα πνεύματα αρχίζουν να οξύνονται σε έναν χώρο όπου η φωτιά καίει μονίμως.

Αν μία περίοδος είναι ιδανική για να συνδυάσεις άφθονο φαγητό με ακόμη περισσότερο ποτό, δεν χωρά αμφιβολία πως είναι εκείνη των γιορτών.

Το «Watchmen» του Damon Lindelof, που προβάλλεται στο ΗΒΟ, είναι ίσως η πιο επίκαιρη τηλεοπτική σειρά σήμερα.

Η πολιτική ορθότητα απειλεί το χιούμορ και η κωμωδία είναι είδος προς εξαφάνιση στη βιομηχανία του θεάματος.

Jet setting ταξιδιωτικά μυστικά από τον δημοσιογράφο και συγγραφέα Γιάννη Γορανίτη.

Η Κίκα Γεωργίου και το τρακ απέναντι στον Jude Law. H ηθοποιός παίζει στο «The New Pope» του Paolo Sorrentino με τους Jude Law και John Malkovich.

Οι λιμουζίνες έχουν το δικό τους φανατικό κοινό, με πωλήσεις που σχεδόν φτάνουν τις 200.000 ετησίως. Παρουσιάζουμε τις 7 κορυφαίες προτάσεις που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην αγορά.

Η αναδρομική έκθεση του Γιάννη Ψυχοπαίδη στο ΚΠΙΣΝ με 22 ενότητες που αναφέρονται, εμπνέονται και συνομιλούν με Ελληνες και ξένους ποιητές και τον ποιητικό τους λόγο.

Αληθεύει ότι τα αυτιά είναι η νο1 ερωτογενής ζώνη;

Αντονι Μπουρνταίν. Τελικά τι μένει όταν «φεύγει» ένας μεγάλος σεφ; Μία στολή, ένας σκούφος κι ένα μαχαίρι. Κάποιες συνταγές και η μετενσάρκωση της δημιουργικότητάς του σε μερικούς νέους σεφ.

Aman Kyoto Resort. H πιο ανεκτίμητη σουίτα του κορυφαίου ξενοδοχείου είναι οι κήποι του.

Ενας εκδότης, ένα στέλεχος εκδοτικού οίκου και ένας εξειδικευμένος blogger εξηγούν πώς η αμερικανική εταιρεία αλλάζει την αγορά των βιβλίων μια για πάντα.

5 επιλογές για μια πιο εκλεπτυσμένη εμφάνιση, που σίγουρα περιλαμβάνει ένα φινετσάτο βραδινό ρολόι.

Νέα αρώματα για να βρεις εκείνο που θα αναδείξει καλύτερα τη γοητευτική σου πλευρά.

Ενας από τους πιο πολυφορεμένους, αλλά καθόλου βαρετούς τρόπους για να… την ακούς στον δικό σου κόσμο ενώ ταυτόχρονα βρίσκεσαι μέσα στην πόλη, είναι τα ακουστικά.

Δήμος Μπαλόπουλος. Ο chef των Frater & Soror και ΦΒΚ έρχεται με μία απολαυστική συνταγή για χοιρινά κεφτεδάκια με σος γιαουρτιού, σφένδαμο, δυόσμο και φασολάκια.

Τιμή φύλλου με τις προσφορές: €3,90 (Συμπεριλαμβάνεται τιμή βιβλίου: «Ελαιόλαδο χωρίς μυστικά»:€0,90, «Αναμνήσεις του μετώπου 1920-1921»: €1,00)