Οι πληροφορίες των Άγγλων δημοσιογράφων για συμφωνία του Ζοσέ Μουρίνιο με τη διοίκηση της Τότεναμ, επιβεβαιώθηκαν το πρωί της Τετάρτης! Η αγγλική ομάδα ανακοίνωσε την πρόσληψη του Πορτογάλου προπονητή, ο οποίος θα έχει τη δύσκολη αποστολή να αντικαταστήσει τον Μαουρίτσιο Ποκετίνο.

Ο Μουρίνιο υπέγραψε συμβόλαιο έως τον Ιούνιο του 2023 και απέκτησε κίνητρο για να αποδείξει στον κόσμο της Premier League ότι δεν έχει ξοφλήσει. Μία εντύπωση που έχει επικρατήσει μετά τα αποτυχημένα περάσματα του από την Τσέλσι και την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Στις πρώτες δηλώσεις του με την ιδιότητα του προπονητή της Τότεναμ, ο Μουρίνιο εξήγησε για ποιο λόγο αποδέχτηκε την πρόταση: «Είμαι ενθουσιασμένος που εντάσσομαι σε μία ομάδα με μεγάλη ιστορία και τόσο παθιασμένους οπαδούς. Η ποιότητα στο ρόστερ και στην ακαδημία με εξιτάρει. Η προοπτική να δουλέψω με αυτούς τους παίκτες ήταν κάτι που με προσέλκυσε».

Ο πρόεδρος της Τότεναμ, Ντανιέλ Λίβι εξέφρασε την προσδοκία ότι η εποχή του Μουρίνιο στο Λονδίνο θα συνδυαστεί με τίτλους:

«Με τον Ζοσέ έχουμε έναν από τους πιο πετυχημένους προπονητές στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Έχει πλεόνασμα εμπειρίας, μπορεί να εμπνεύσει ομάδες και είναι μετρ της τακτικής. Κέρδισε τίτλους σε κάθε ομάδα που δούλεψε. Εκτιμούμε ότι θα φέρει ενέργεια και πίστη στα αποδυτήρια».