Βρέθηκαν νεκρές η 17χρονη και η μητέρα της, οι οποίες είχαν εξαφανιστεί  από την Κατερίνη, από τις 8 Νοεμβρίου.

Το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν η κοπέλα και η μητέρα της εντοπίστηκε σε χαράδρα βάθους 120 μέτρων, στο 27ο χλμ Κατερίνης -Ελασσόνας.

Το μπλε αυτοκίνητο εντοπίστηκε από drone της Αστυνομίας, στα πλαίσια των ερευνών για τον εντοπισμό των δύο αγνοουμένων.

Το αυτοκίνητο εντοπίστηκε από drone που πέταξε πάνω από την ευρύτερη περιοχή του Αγίου Δημητρίου.

Η τελευταία ανακοίνωση από το Χαμόγελο του Παιδιού ανέφερε ότι η 17χρονη και η μητέρα της πιθανόν να επιβαίνουν σε όχημα Ι.Χ χρώματος μπλε, μάρκας Mazda με αριθμό κυκλοφορίας ΥΡΙ 8456.

Το χρονικό

Η 17χρονη Μαρία – Ιωάννα αντιμετώπιζε σοβαρά κινητικά προβλήματα.

Είχε εξαφανισθεί μαζί με την μητέρα της, στις 8 Νοεμβρίου, από το σπίτι τους στην Κατερίνη.

Την ημέρα της εξαφάνισης το κορίτσι γιόρταζε τα γενέθλιά του και η οικογένεια, όπως έχει δηλώσει η γιαγιά του κοριτσιού, ετοίμαζε πάρτι. Τίποτα δεν προμήνυε όσα θα ακολουθούσαν.

Το κορίτσι αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα και κυκλοφορεί υποβασταζόμενη από μπλε περιπατητήρα. Λίγο πριν χαθεί έφυγε για βόλτα με το αυτοκίνητο με την μητέρα της.

Σχεδόν μία εβδομάδα μετά η γιαγιά της 17χρονης μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και περιέγραψε όλα όσα συνέβαιναν. «Εγώ φεύγω και δεν ξαναγυρίζω. Θα πάω να αυτοκτονήσω, δεν αντέχω» είπε η μητέρα της 17χρονης, όπως ανέφερε η γιαγιά της ανήλικης.

Σύμφωνα με τον πατέρα της 17χρονης, η μητέρα της ανήλικης ήταν φορτισμένη λόγω της κατάστασης της υγείας της κόρης της. Ένα τηλεφώνημα στον σύζυγό της ήταν το τελευταίο σημείο ζωής που έδωσε η μητέρα της 17χρονης Μαρίας Ιωάννας πριν εξαφανιστεί.

«Η γυναίκα δεν είναι καλά, θέλει βοήθεια και συμπαράσταση. Η Μαρία γεννήθηκε μία χαρά. Κατά τον 6ο μήνα διαγνώστηκε με εγκεφαλική αιμορραγία, τετραπληγία» δήλωσε η γιαγιά της