Εντυπωσιακές εικόνες από την κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξέσπασε σε σκάφη αναψυχής στη Γλυφάδα Αττικής νωρίς το πρωί της Πέμπτης έδωσε στην δημοσιότητα η Πυροσβεστική.

Στα πλάνα, που έχουν βιντεοσκοπηθεί από drone, φαίνεται η προσπάθεια για την κατάσβεση της φωτιάς αλλά και το πως προσπαθούν οι πυροσβέστες να μην εξαπλωθεί.

Στο σημείο έσπευσαν πυροσβεστικές δυνάμεις από τον 8ο , τον 7ο και τον 4ο Π.Σ. Αθηνών, τον 3ο και τον 1ο Π.Σ. Πειραιά, το Πυροσβεστικό Πλοιάριο «Καραβασίλης», ενώ συνδρομή παρείχαν υδροφόρες του δήμου, εθελοντές πυροσβέστες με εθελοντικά πυροσβεστικά οχήματα καθώς και η ΕΛ.ΑΣ., το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή και το ΕΚΑΒ.

Το χρονικό

Το περιστατικό, σύμφωνα με πληροφορίες, προκλήθηκε γύρω στις 07:25, χωρίς όμως να έχουν διαπιστωθεί τα αίτια που προκάλεσαν την φωτιά, κάτι που αναμένεται να φανεί μόλις προκύψει το πόρισμα της προανάκρισης και της πραγματογνωμοσύνης και δεν υπάρχουν προς το παρόν προφανείς ενδείξεις που να οδηγούν ασφαλή εκτίμηση για τα αίτια.

Συνολικά τα εμπλεκόμενα σκάφη στο περιστατικό είναι πέντε.

Δυο υπέστησαν ολοσχερή καταστροφή, σε ένα τρίτο εντοπίστηκαν εκτεταμένες ζημιές και στα άλλα δυο μικρότερες υλικές ζημιές.