Το μπάσκετ διαρκεί 40 λεπτά, έχουν βγει του κόσμου τα… τσιτάτα, σχετικά με το πότε τελειώνει, αν θα βγει να τραγουδήσει η… χοντρή, για τη σχετικότητα του -κατά τα άλλα «καθαρού»- χρόνου, για το ότι το τελευταίο λεπτό είναι κατά βάση διαφορετικό, για το ότι δεν φτάνει ένα δεκάλεπτο.

Κι όμως, ο Προμηθέας Πατρών έχασε από τα… αποδυτήρια! Το τελικό 80-59 είχε κριθεί πολύ πριν λήξει το πρώτο ημίχρονο, με τη Μονακό να είναι ισοπεδωτική.

Οι παίκτες του Προμηθέα έμειναν στη νίκη επί του Παναθηναϊκού και… ξέχασαν να μπουν στο ματς. Πριν το καταλάβουν, το ταμπλό έδειχνε 33-6 στο 10ο λεπτό κι όλα είχαν κριθεί.

Τα υπόλοιπα τρία δεκάλεπτα ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, αφού οι Γάλλοι έχουν πολύ καλή ομάδα για να χάσει από τέτοια διαφορά και τα παιδιά από την Πάτρα δεν μπορούσαν να αντεπιτεθούν.

Ο Μάκης Γιατράς έκανε διαχείριση, μοίρασε τον χρόνο, έδωσε ανάσες σε όσους έμοιαζαν σκασμένοι, καθώς κατάλαβε ότι δεν υπήρχε γυρισμός.

Παρά τις φωνές του και το μοναδικό… σόου στο τάιμ άουτ, γνώριζε ότι δεν μπορούσε να πάρει κάτι από αυτή τη συνάντηση, αλλά ήθελε να δει την ομάδα του να παλεύει.

Αν αυτό λέει κάτι, στα δύο δεκάλεπτα του δευτέρου μέρους οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν, αλλά ήταν δεδομένο πως κι οι γηπεδούχοι… κατέβασαν ταχύτητα.

Αυτή η ήττα είναι ανώδυνη, καθώς ο συνδυασμός αποτελεσμάτων έδωσε την πρόκριση στον Προμηθέα, παρότι ακόμα έχουμε άλλες τρεις βραδιές για να ολοκληρωθεί αυτή η φάση.

Με το 5-2 νίκες οι Πατρινοί σκέφτονται ήδη τη συνέχεια και θέλουν να ξεχάσουν τη συγκεκριμένη εμφάνιση.

Σε μια κακή εμφάνιση, με τον Χολ να έχει 1 πόντο και 0/5 σουτ, τον Μπαμπ να έχει παίξει μόλις 15 λεπτά δίχως πόντο, τον Λίποβι να έχει 0/5 και να τελειώνει άποντος, μόνο ο Αγραβάνης με τον Κασελάκη στάθηκαν όρθιοι. Στην αντίπερα όχθη Μποστ, Κλέμονς, Λακόμπ και Κόουλ έστησαν το δικό τους πάρτι.

Τα δεκάλεπτα: 33-6, 54-21, 64-38, 80-59.