Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι περιγραφές των κοριτσιών που κατηγορούν για ασέλγεια τον ιερέα στην Κέρκυρα.

Το ένα από τα κορίτσια, το οποίο κατέθεσε μήνυση στις αρχές Σεπτεμβρίου σε βάρος του ιερέα, είναι σήμερα 16 ετών, ενώ όταν έγινε γνωστό αυτό, οι γονείς 14χρονης κατέθεσαν επίσης μήνυση σε βάρος του ιερέα για ασελγείς πράξεις.

Στη μήνυσή του το πρώτο κορίτσι περιγράφει με λεπτομέρειες τη φρίκη που έζησε. Σύμφωνα με το Star, η ανήλικη αναφέρει ότι ντρεπόταν για όσα της έκανε ο ιερέας ένα καλοκαίρι, όταν ήταν 12 ετών.

«Με παρενοχλούσε σεξουαλικά ακόμα και μέσα στην εκκλησία»

«Ασέλγησε πάνω μου εκείνο το καλοκαίρι πάνω από τρεις φορές. Ήταν ιδιαίτερα σκληρό. Με παρενοχλούσε σεξουαλικά ακόμα και μέσα στην εκκλησία» αναφέρει χαρακτηριστικά. Από την πλευρά της, το άλλο κορίτσι, που είναι 14 χρονών σήμερα, υποστηρίζει ότι «Ασέλγησε πάνω μου μέσα στο σπίτι του μία φορά σε ηλικία εννέα ετών».

Σύμφωνα με το Star, η σύζυγος του ιερέα όταν έμαθε ότι οι γονείς του δευτέρου κοριτσιού θα κατέθεταν μήνυση, πήγε στο σπίτι τους και προκάλεσε επεισόδιο. Χρειάστηκε να παρέμβει η αστυνομία για να αποτραπούν τα χειρότερα.

Όταν ο ιερέας μεταφέρθηκε στα δικαστήρια για να απολογηθεί, την Παρασκευή, κάτοικοι που είχαν συγκεντρωθεί εκεί εξαγριωμένοι φώναζαν εναντίον του και τελικά φυγαδεύτηκε από εκεί. Για την πρώτη μήνυση ο ιερέας, σύμφωνα με το Star, υποστήριξε ότι παρεξηγήθηκαν οι κινήσεις του. «Ήμουν διαχυτικός όχι μόνο με αυτό το κορίτσι, αλλά και με άλλα παιδιά γιατί έχω αδυναμία στα παιδιά. Δεν έχω δικά μου παρά το γεγονός ότι έκανα προσπάθειες να αποκτήσω με τη γυναίκα μου. Όσα ισχυρίζεται το κορίτσι τα αρνούμαι. Έχω ζητήσει συγνώμη από την οικογένεια του παιδιού γι’ αυτό το οποίο πιθανόν να παρεξήγησε η ανήλικη».

Τι απαντά ο ιερέας

Ο ιερέας μέχρι και το μεσημέρι του Σαββάτου αγνοούσε ότι τον έχει καταγγείλει και δεύτερο κορίτσι.

Μάλιστα για την πρώτη μήνυση ισχυρίζεται ότι «έχουν παρεξηγηθεί  οι κινήσεις μου προς το κορίτσι. Ήμουν διαχυτικός όχι μόνο με αυτό το κορίτσι, αλλά και με άλλα παιδιά γιατί έχω αδυναμία στα παιδιά. Δεν έχω δικά μου παρά το γεγονός ότι έκανα προσπάθειες να αποκτήσω με τη γυναίκα μου. Όσα ισχυρίζεται  το κορίτσι τα αρνούμαι. Έχω ζητήσει συγνώμη από την οικογένεια του παιδιού γι’ αυτό το οποίο  πιθανόν να παρεξήγησε η ανήλικη».

O δικηγόρος των δύο κοριτσιών πάντως απάντησε στον ιερέα μέσω του Star, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν υπήρξε καμία παρεξήγηση.

«Δεν μιλάμε για χειρονομίες, αλλά για πράξεις»

«Δυστυχώς για τα κορίτσια δεν πρόκειται για χειρονομίες που μπορούσαν να παρεξηγηθούν, αλλά για πράξεις, οι οποίες δεν επιδέχονται οποιασδήποτε παρερμηνείας. Με τεράστια ψυχική δύναμη απευθύνονται στην Δικαιοσύνη και αποτελούν φάρο ώστε όλα τα θύματα ασελγών πράξεων να μη διστάζουν να καταγγείλουν τέτοιες πράξεις  και να μη βιώσουν άλλα παιδιά όσα οι ίδιες βίωσαν» είπε ο κ. Ρίγγας, δικηγόρος των δύο ανηλίκων.

Η υπόθεση βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης .

Ο ιερέας μετά τα επεισόδια νοσηλεύεται και για τις αρχές παραμένει ύποπτος, ενώ φουντώνει η δημόσια συζήτηση για τις ασελγείς πράξεις και τις προβλεπόμενες ποινές από τον νέο Ποινικό Κώδικα.