Ο Ολυμπιακός είχε πολύ δύσκολη αποστολή στο Μόναχο, ειδικά από την στιγμή που οι εξελίξεις στην Μπάγερν είχαν οδηγήσει στην απομάκρυνση του Νίκο Κόβατς από την τεχνική ηγεσία των Βαυαρών.

Ήταν δεδομένο πως οι παίκτες της γερμανικής ομάδας θα έκαναν κάθε δυνατή προσπάθεια για να πάρουν τη νίκη μετά την απόλυση του Κροάτη προπονητή κι αυτό έκανε ακόμα πιο δύσκολο το έργο των ερυθρόλευκων.

Ο Ζοσέ Σα έκανε μια εντυπωσιακή εμφάνιση με πολλές εξαιρετικές αποκρούσεις, αλλά ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να αποφύγει την ήττα με 2-0. Η πίεση που ασκήθηκε στην εστία του Πορτογάλου ήταν μεγάλη καθώς η Μπάγερν ήθελε να «σφραγίσει» την πρόκριση και τα κατάφερε.

Οι ερυθρόλευκοι πρέπει να κοιτάξουν μπροστά και ν’ ασχοληθούν με τους δύο «τελικούς» που έχουν μπροστά τους απέναντι σε Τότεναμ και Ερυθρό Αστέρα. Είναι τα δύο τελευταία παιχνίδια του ομίλου και ο Ολυμπιακός θα πρέπει να δώσει το 100% τόσο στο Λονδίνο απέναντι στην Τότεναμ όσο και στο Καραϊσκάκη απέναντι στην ομάδα του Βελιγραδίου.

Όλα είναι ανοιχτά για την συνέχεια της ευρωπαϊκής πορείας των Πειραιωτών και ο Ολυμπιακός έχει αποδείξει στα προηγούμενα παιχνίδια του στον όμιλο, πως είναι σε θέση να πετύχει τους στόχους τους.

Ο Ρούμπεν Σεμέδο έκανε το σχόλιο που πρέπει να έχουν στο μυαλό τους οι παίκτες του Ολυμπιακού για τα δύο παιχνίδια που απομένουν στο γκρουπ. «Μπορούμε περισσότερα και θα το δείξουμε κόντρα στην Τότεναμ» είπε ο Πορτογάλος κεντρικός αμυντικός κι αυτό είναι το ζητούμενο.

Βεβαίως ο Ολυμπιακός θα πρέπει να ασχοληθεί με τον αγώνα κόντρα στην Τότεναμ όταν πρέπει καθώς κανείς δεν πρέπει να ξεχνά ότι η ομάδα του λιμανιού καλείται να επιστρέψει σε ρυθμούς πρωταθλήματος.

Έχοντας μάλιστα να αντιμετωπίσει τον Ατρόμητο στο Καραϊσκάκη, με τη νίκη να είναι φυσικά «μονόδρομος» για τους Πειραιώτες. Είναι δεδομένο ότι ο προπονητής του Ολυμπιακού, Πέδρο Μαρτίνς θα προχωρήσει σε αλλαγές ώστε να «φρεσκάρει» την ομάδα του και είναι πολύ πιθανό το ενδεχόμενο παρουσίας του Ματιέ Βαλμπουενά.

Είναι επίσης σίγουρο ότι ο τεχνικός των ερυθρόλευκων θα επαναφέρει την διάταξη με δύο μέσους στον άξονα, με τον Ολυμπιακό να επιστρέφει στο 4-2-3-1.

Ο Πορτογάλος τεχνικός της ομάδας του Πειραιά έχει στην διάθεση του τρεις μέρες για να προετοιμάσει τους παίκτες του στο Ρέντη για την αναμέτρηση με τον Ατρόμητο, ένα παιχνίδι στο οποίο οι ερυθρόλευκοι θα πρέπει να δείξουν μεγάλη προσοχή.

Ο Ολυμπιακός έχει λοιπόν μπροστά του δύο «τελικούς» με Τότεναμ και Ερυθρό Αστέρα αλλά έχει πάντα στο «κάδρο» τις υποχρεώσεις του στο πρωτάθλημα, καθώς πρώτος στόχος της ομάδας του Πειραιά την φετινή σεζόν είναι η κατάκτηση του τίτλου.