Πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε χθες στην Παλλήνη με… θύμα ένα αγοράκι μόλις τριών ετών που έμεινε για τρεις ολόκληρες ώρες κλειδωμένο και μόνο του μέσα στο σχολικό λεωφορείο που θα το πήγαινε στον παιδικό σταθμό.

Η απουσία του παιδιού έγινε αντιληπτή από την δασκάλα η οποία τηλεφώνησε στη μητέρα του στο σπίτι προκειμένου να μάθει πού οφείλεται η απουσία του, υποθέτοντας ότι είχε αρρωστήσει.

Πώς το …ξέχασαν

Με έκπληξη όμως άκουσε την μητέρα να της λέει ότι το παιδί το είχε παραλάβει κανονικά στις 7.30 το πρωί το σχολικό λεωφορείο και θα έπρεπε να είναι στον παιδικό σταθμό.

Αμέσως υπήρξε κινητοποίηση και έγινε έλεγχος στο σχολικό λεωφορείο όπου βρέθηκε το μικρό αγόρι έχοντας παραμείνει εκεί για τρεις ώρες.

Τελικά όπως έγινε γνωστό οι δύο συνοδοί μετέφεραν όλα τα παιδάκια από το κεντρικό κτήριο του σχολείου στο κτήριο του παιδικού σταθμού. Όταν, όμως, κατέβηκαν όλα τα παιδάκια, οι συνοδοί, όχι μόνο δεν πρόσεξαν ότι ένα 3χρονο αγοράκι είχε παραμείνει μέσα στο λεωφορείο, αλλά το άφησαν εκεί και έφυγαν.

Η οικογένεια μετέφερε το παιδί της αρχικά στο νοσοκομείο για να γίνει ο σχετικός έλεγχος και κινήθηκε νομικά εναντίον των υπευθύνων.

Η αστυνομία προχώρησε σε τρεις συλλήψεις, του οδηγού και των δύο συνοδών, με την κατηγορία της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο και σήμερα οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο.