Ο Ολυμπιακός πέτυχε τον στόχο του στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, κατακτώντας μια πολύ μεγάλη νίκη που τον διατηρεί μόνο πρώτο στην βαθμολογία της Σούπερ Λίγκας.

Λίγες μέρες μετά το πολύ δύσκολο παιχνίδι Τσάμπιονς Λιγκ απέναντι στην Μπάγερν, οι ερυθρόλευκοι βρήκαν τις λύσεις για την αναμέτρηση απέναντι στην Ένωση και κατάφεραν να πάρουν τους τρεις σημαντικούς βαθμούς.

Οφείλει μάλιστα να σταθεί κάποιος στο κοουτσάρισμα του Πέδρο Μαρτίνς, εστιάζοντας στον τρόπο που χειρίστηκε το ρόστερ της ομάδας του στα δύο παιχνίδια με Μπάγερν και κιτρινόμαυρους.

Γενικότερα όμως ο Μαρτίνς επέλεξε να «ανοίξει» το παιχνίδι σε ότι έχει να κάνει με τις επιλογές του, καθώς το γεμάτο ρόστερ του Ολυμπιακού επιτρέπει στον Πορτογάλο τεχνικό να έχει την πολυτέλεια πολλών λύσεων.

Και η αλήθεια είναι πως ο 49χρονος προπονητής των ερυθρόλευκων έδωσε ευκαιρίες σε πολλούς παίκτες και δικαιώθηκε με τις συγκεκριμένες επιλογές. Είδαμε για παράδειγμα τον Κούτρη να βοηθά με την απόδοσή του όταν ο Μαρτίνς επέλεξε να τον χρησιμοποιήσει αντί του Τσιμίκα.

Όλοι επίσης αναγνωρίζουν την συμβολή του Αβραάμ Παπαδόπουλου στις μεγάλες νίκες απέναντι σε Άρη και ΑΕΚ. Ο Τοροσίδης είναι πάντα παρών ενώ και ο Καμαρά με τον Ελ Αραμπί είναι πλέον καθοριστικοί παράγοντες της «εξίσωσης» του Πέδρο Μαρτίνς.

Το ίδιο φυσικά και ο Σουντανί με τον Λοβέρα ενώ περισσότερες ευκαιρίες θα πάρει το επόμενο διάστημα και ο Μπενζιά.

Ο Μαρτίνς ξέρει πολύ καλά ότι οι απαιτήσεις είναι μεγάλες όταν μια ομάδα έχει να παίξει σε Τσάμπιονς Λιγκ και παράλληλα διεκδικεί το πρωτάθλημα.

Κι αυτό που αναμένεται να παίξει καθοριστικό ρόλο στην προσπάθεια υλοποίησης του μεγάλου στόχου των ερυθρόλευκων, της κατάκτησης δηλαδή του πρωταθλήματος, είναι το γεμάτο και ποιοτικό ρόστερ που έχει στα χέρια του ο Πορτογάλος.

Τώρα λοιπόν που το πρόγραμμα είναι «φορτωμένο», ο Πέδρο Μαρτίνς φροντίζει να ρίξει στο γήπεδο όλα του τα «όπλα» και το ζητούμενο είναι η εγρήγορση όλων των παικτών του Ολυμπιακού.

Τα παιχνίδια που ακολουθούν είναι πολύ σημαντικά για την ομάδα του λιμανιού και δεν χωρά αμφιβολία πως ο έμπειρος τεχνικός θα συνεχίσει στο ίδιο μοτίβο, επενδύοντας στο έμψυχο δυναμικό που έχει στην διάθεσή του.

Γιατί ο Ολυμπιακός έχει το πιο γεμάτο και ποιοτικό ρόστερ στην Ελλάδα, ένα ρόστερ που μπορεί να φέρει σε δύσκολη θέση την Μπάγερν, όπως φάνηκε πριν από μια εβδομάδα στο Καραϊσκάκη.

Κι αυτό είναι που τελικά αποδεικνύει τις πολύ μεγάλες δυνατότητες που έχουν οι ερυθρόλευκοι.

Ο Μαρτίνς έχει εμπιστοσύνη σε όλους τους παίκτες του και το έδειξε με τον τρόπο που διαχειρίστηκε το ρόστερ, στα συνεχόμενα και δύσκολα παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Όλοι πήραν χρόνο συμμετοχής και φυσικά υπάρχει και συνέχεια.