Η φρενίτιδα για την ταινία Joker που προβάλλεται τις τελευταίες ημέρες στις κινηματογραφικές αίθουσες φαίνεται πως δημιούργησε κάποιες ακραίες καταστάσεις καθώς όπως έγινε γνωστό μετά από καταγγελίες, αστυνομικοί πραγματοποίησαν ελέγχους προκειμένου να δουν εάν υπάρχουν στις αίθουσες ανήλικοι.

Δεν ήταν πάντως όλες οι περιπτώσεις ίδιες. Στη μία περίπτωση υπήρξε καταγγελία δύο γυναικών υπαλλήλων του υπουργείου Πολιτισμού και στην άλλη ο έλεγχος έγινε μετά από διαφωνία μία οικογένειας για το εάν έπρεπε να δει την ταινία το παιδί τους.

Συγκεκριμένα, δύο γυναίκες που δήλωσαν υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού βρίσκονται πίσω από τις επώνυμες καταγγελίες που οδήγησαν στους ελέγχους της Αστυνομίας σε σινεμά προκειμένου να εξακριβώσουν αν παρακολουθούσαν την ταινία «Joker» ενήλικοι, σύμφωνα με αρμόδιο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ.

 Συγκεκριμένα όπως αναφέρει η ενέργεια των αστυνομικών να προχωρήσουν σε ελέγχους, έγινε κατόπιν κλήσεων στην Άμεση Δράση και επώνυμων καταγγελιών από δύο γυναίκες που δήλωσαν υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού και είπαν ότι υπήρχαν ανήλικοι στους κινηματογράφους.Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο συγκεκριμένος αξιωματικός, και στις δύο περιπτώσεις τηλεφώνησαν δύο διαφορετικές γυναίκες, προκειμένου να καταγγείλουν την είσοδο ανηλίκων στους κινηματογράφους, οι οποίες παρέμειναν στο σημείο και κατηύθυναν τους αστυνομικούς των τοπικών τμημάτων που πήγαν, ως όφειλαν, για να ελέγξουν την καταγγελία.

Πάντα με την υπόδειξη των δύο γυναικών, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους ανήλικους, τους οποίους, όπως προβλέπεται, παρέδωσαν στους γονείς τους, τους οποίους ειδοποίησαν να πάνε επιτόπου και στη συνέχεια οδήγησαν τους υπευθύνους στα αστυνομικά τμήματα.

Ενδοοικογενειακές διαφορές

Στην άλλη περίπτωση πάντως η υπόθεση ήταν εντελώς διαφορετική  . Σύμφωνα με πληροφορίες, λόγω διαφωνιών μεταξύ του πατέρα και της μητέρας ενός παιδιού για το εάν έπρεπε να παρακολουθήσει την ταινία, υπήρξε κλήση προς την ΕΛ.ΑΣ. Ειδικότερα, φαίνεται πως η μητέρα δεν είχε δώσει τη συγκατάθεσή της για να παρακολουθήσει το παιδί την ταινία.

Διαψεύδει το υπ. Πολιτισμού

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού πάντως, με ανακοίνωσή του, διαψεύδει κατηγορηματικά την είδηση ότι έδωσε οποιαδήποτε εντολή στις αστυνομικές αρχές να παρέμβουν σε κινηματογραφικές αίθουσες.

«Δεδομένου ότι στην είδηση φέρεται ότι υπάλληλοι του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού ενημέρωσαν για την παρουσία ανηλίκων στις αίθουσες προβολής, η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού έδωσε εντολή να εξακριβωθεί εάν πράγματι οι φερόμενες πληροφορίες αληθεύουν. Σε περίπτωση που εξακριβωθεί ότι οι καταγγέλλοντες είναι πράγματι υπάλληλοι του ΥΠΠΟΑ, θα κινηθούν οι προβλεπόμενες από τον Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα διαδικασίες», σημειώνεται .