«Δεν ήθελα ποτέ να σου συμβεί κάτι τέτοιο. Το μόνο που ήθελα ήταν να κερδίσω».

Κάπως έτσι ξεκινά το  συγκινητικό γράμμα που έστειλε ο Τσαρλς Κόνγουελ  στον αντίπαλό του Πάτρικ Ντέι, ο οποίος έπεσε σε κώμα μετά από τον μεταξύ τους αγώνα.

Ειδικότερα η είδηση του σοβαρού τραυματισμού του Πάτρικ Ντέι, ο νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, έπειτα από τις εγκεφαλικές κακώσεις που υπέστη στον αγώνα μποξ κάνει τον γύρο του κόσμου, ενώ τα βίντεο από την μάχη συγκλονίζουν.

Ο Κόνγουελ νίκησε ρίχνοντας νοκ άουτ τον αντίπαλό του στον 10ο γύρο. Ωστόσο κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί την συνέχεια.

Ο Ντέι  έπεσε σε κώμα ενώ χρειάστηκε να υποβληθεί σε επέμβαση στο κεφάλι, την Κυριακή.

Ο ίδιος παραμένει σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση, ενώ ο αντίπαλος του μη μπορώντας να πιστέψει την τραγική κατάληξη που είχε ο αγώνας, αποφάσισε να γράψει ένα γράμμα για να του πει πόσο πολύ τον σκέφτεται και πόσο ανούσια είναι μία νίκη μπροστά σε αυτό που έπαθε ο συμπαίκτης του.

Προσευχήθηκα για σένα

«Αν μπορούσα να το πάρω πίσω, θα το έκανα. Κανείς δεν αξίζει να του συμβεί κάτι τέτοιο. Βλέπω ξανά και ξανά στο μυαλό μου τον αγώνα και σκέφτομαι τι θα γινόταν αν αυτό δεν είχε συμβεί και γιατί συνέβη σε εσένα. Δεν μπορώ να σταματήσω να το σκέφτομαι», αναφέρει στο μήνυμά του ο Τσαρλς Κόνγουελ.

«Προσευχήθηκα για εσένα τόσες πολλές φορές και έχυσα τόσα πολλά δάκρυα», συνεχίζει. «Σε βλέπω όπου κι αν πάω και το μόνο που ακούω είναι υπέροχα πράγματα για εσένα. Σκέφτηκα να παρατήσω το μποξ, αλλά ξέρω ότι αυτό δεν είναι κάτι που θα ήθελες, γιατί είσαι μαχητής στην καρδιά. Οπότε αποφάσισα να μην το κάνω, αλλά να δώσω μάχη για να κερδίσω έναν παγκόσμιο τίτλο. Γιατί αυτό ήθελες εσύ και αυτό θέλω κι εγώ. Οπότε θα είσαι κίνητρο για εμένα κάθε ημέρα και θα σιγουρεύομαι ότι τα δίνω όλα στο ρινγκ κάθε φορά», γράφει ακόμη ο 21χρονος μποξέρ.

Προπονητής: Δεν σε κατηγορούμε

Ωστόσο απάντηση στο γράμμα του μποξέρ έδωσε ο προπονητής του Πάτρικ Ντέι, ο οποίος του ζητά να μην αισθάνεται υπεύθυνος και να μην  κατηγορεί τον εαυτό του.

«Ηθελα να ξέρεις ότι καταλαβαίνουμε τι περνάς και εσύ. Οσο συντετριμμένοι κι αν είμαστε, αντιλαμβανόμαστε ότι κι εσύ είσαι συντετριμμένος», απάντησε στον Κόνγουελ.

«Ο Πάτρικ θα ήθελε να συνεχίσεις. Σε στηρίζω για να πετύχεις το όνειρό σου, το ίδιο που είχαμε και εμείς. Είμαι αναστατωμένος, γιατί αισθάνομαι υπεύθυνος, αλλά καταλαβαίνω ότι δεν υπήρξε λάθος. Να είσαι δυνατός και να μην σκέφτεσαι ότι σε κατηγορούμε», τόνισε ακόμη ο προπονητής του τραυματισμένου μποξέρ.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=28&v=EZX_ZsvQGqs