Είναι μια από τις πιο φημισμένες ανά τον κόσμο ελληνικές παραλίες. Εθελοντικό καθαρισμό της διάσημης παραλίας «Ναυάγιο» όπως και του βυθού της στη Ζάκυνθο πραγματοποίησαν κι εφέτος, χθες Κυριακή «Η Εθελοντική Ομάδα Ζακύνθου» σε συνεργασία με την Κοινοπραξία Πλοίων Πόρτο Βρώμη – Μαριών και τα ΚΤΕΛ Ζακύνθου, σύμφωνα με το zantetimes.gr.

Ήταν η 2η φορά που η Εθελοντική Ομάδα δυτών «We dive we clean» επισκέφθηκε τη Ζάκυνθο από την Αθήνα και σε συνεργασία με το καταδυτικό κέντρο του Φανή Νικολουδάκη Divers Paradise καθάρισαν τον βυθό της περιοχής από τα σκουπίδια.

Το ΚΤΕΛ Ζακύνθου έβαλε λεωφορείο το οποίο μετέφερε δωρεάν, όσους εθελοντές θέλησαν να συνεισφέρουν στην προσπάθεια. Μετά τον καθαρισμό όλοι οι εθελοντές αξιοποιώντας τον καλοκαιρινό καιρό, έκαναν μπάνιο στα κρυστάλλινα νερά του «Ναυαγίου» και χόρεψαν «Ζορμπά».

Απογοητευτική κατάσταση

Οσο για την κατάσταση που βρήκαν οι εθελοντές την παραλία και τον βυθό της, ενδεικτικά είναι όσα αναφέρει ανακοίνωση που εξέδωσε η Εθελοντική Ομάδα Ζακύνθου:

«Η κατάσταση που είδαμε ήταν κάτι παραπάνω από ΑΠΌ ΓΟΗΤΕΥΤΙΚΉ… Κάδοι καραβιών δεμένοι και παρατημένοι στο κουφάρι του ναυαγίου… Πάνω στο ναυάγιο ο καθένας γράφει ότι θέλει, κολλάει ότι θέλει, αφαιρεί ότι θέλει… Ποιος θα ενδιαφερθεί άραγε;; Που είναι η φύλαξη ενός από τα σημαντικότερα παγκοσμίως τουριστικά αξιοθέατα (εάν όχι το κορυφαίο)… Μαζέψαμε κάβους «ξεχασμένους» που ήταν δεμένοι στο κουφάρι του «ΠΑΝΑΓΙΏΤΗ», ξεκολλήσαμε αυτοκόλλητα, μαζέψαμε εκατοντάδες μπουκάλια που υπήρχαν μάλλον ριγμένα από πάνω… Πρέπει να υπάρξει φύλαξη επί 24ωρου βάσεως για να συνεχίσουμε να έχουμε το ναυάγιο… Γιατί πολύ σύντομα θα γίνει μια ανάμνηση…»

Μια αξιέπαινη προσπάθεια που αξίζει να βρει συνεχιστές και σε άλλες παραλίες για να μπορέσουμε να τις απολαύσουμε καθαρές όχι μόνο του χρόνου, αλλά κάθε καλοκαίρι που θα ΄ρθει.