Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο συμπληρώνει τα 100 χρόνια από την ίδρυση του και υποδέχθηκε τους νέους τους περίπου δύο χιλιάδες πρωτοετείς φοιτητές του.

Οι πρώτοι φοιτητές της νέας 100ετίας του ΟΠΑ έτσι, μπήκαν στα αμφιθέατρα του για να ξεκινήσουν το εκπαιδευτικό τους ταξίδι. Όλα αυτά «συνοδεία» δύο ακόμη επιστημονικών κατατάξεων που κατατάσσουν το Ίδρυμα στα πρώτα του κόσμου. Ο διεθνής φορέας αξιολόγησης Times Higher Education (THE) κατέταξε φέτος το  Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών  μεταξύ των θέσεων 101-125 στη λίστα “ΤΗΕ Europe Teaching Rankings” αλλά και  πίνακας διεθνούς κατάταξης Quacquarelli Symonds (QS) εντάσσει για το έτος 2019 το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ) μεταξύ των κορυφαίων Πανεπιστημίων παγκοσμίως στα επιστημονικά πεδία που θεραπεύει.

Όπως αναφέερουν οι εκπρόσωποι του Ιδρύματος, το νέο ακαδημαϊκό έτος, 2019 – 2020, σηματοδοτεί την απαρχή της νέας εκατονταετίας στην ιστορία του εκπαιδευτικού Ιδρύματος. Η ιστορία του Ιδρύματος εκκίνησε με εμπνευστή και ευεργέτη τον Γρηγόριο Μαρασλή και θεμελιωτή τον Ελευθέριο Βενιζέλο, ο οποίος το 1920 ίδρυσε την «Ανώτατη Σχολή Εμπορικών Σπουδών» η οποία μετονομάστηκε σε «Ανωτάτη Σχολή Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών» (ΑΣΟΕΕ), το σημερινό «Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών» (ΟΠΑ).

Ο κ. Γιακουμάκης, ανέφερε χαρακτηριστικά στην ομιλία του κατά την τελετή υποδοχής των πρωτοετών Φοιτητών ότι: «Το Πανεπιστήμιό μας συμπληρώνει φέτος εκατό χρόνια ζωής. Εκατό χρόνια κόπων, προσπαθειών, μα και μεγάλων χαρών. Εκατό χρόνια προσφοράς στην ελληνική νεολαία, στην παιδεία, στην κοινωνία, στη χώρα. Η επιτυχής αυτή πορεία στηρίχτηκε στους ακαδημαϊκούς δασκάλους, στους φοιτητές και στο προσωπικό που υπηρέτησαν το Ίδρυμα όλα αυτά τα χρόνια. Με τη βοήθεια της ελληνικής πολιτείας και την υποστήριξη της ελληνικής κοινωνίας, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών διακρίνεται στις διεθνείς κατατάξεις πανεπιστημίων και αποτελεί το κορυφαίο πανεπιστήμιο της χώρας στις επιστήμες που θεραπεύει”.  Ο Πρύτανης του ΟΠΑ, απευθύνθηκε στους νέους φοιτητές που περνούν το κατώφλι του Ιδρύματος στην αφετηρία της νέας εκατονταετίας του, λέγοντας: «Να έχετε πάντα στο μυαλό σας ότι η ιδιότητα του φοιτητή αποτελεί μοναδική ευκαιρία επιστημονικής και πνευματικής ανάπτυξης, κοινωνικής και πολιτικής ολοκλήρωσης. Ολόψυχα σας εύχομαι να την αξιοποιήσετε τόσο για το προσωπικό σας καλό, όσο και για την ευημερία της κοινωνίας μας. Σας καλωσορίζω στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και σας εύχομαι κάθε επιτυχία!»

Η υποδοχή των πρωτοετών φοιτητών έγινε με ειδική εκδήλωση στον προαύλιο χώρο του Ιδρύματος, που περιλάμβανε επετειακή φωτογράφιση των πρυτανικών αρχών, του διδακτικού και διοικητικού προσωπικού και πλήθους φοιτητών, και συνεχίστηκε με πρόγραμμα από την ομάδα παραδοσιακών χορών του Πανεπιστημίου.

Υπενθυμίζεται ότι το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, έχει προγραμματίσει σειρά εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν εντός του ακαδημαϊκού έτους 2019-2020,   προκειμένου να τιμήσει αυτή την επέτειο – ορόσημο για την εκατονταετή ιστορία του.