Ο Τσιτσιπάς είναι και πάλι εδώ! Ο Στέφανος που ξεκίνησε υπέροχα τη σεζόν και έφτασε μέχρι και το Νο.5 της παγκόσμιας κατάταξης, πέρασε το τελευταίο διάστημα μια κάμψη στην απόδοσή του, μετρώντας τέσσερις σερί αποκλεισμούς και μάλιστα νωρίς, στα τουρνουά στα οποία συμμετείχε.

Νο.5 εναντίον Νο.6

Στην Κίνα όμως φαίνεται να βρήκε και πάλι τον καλό του εαυτό και με μια σειρά από μεγάλες νίκες, έφτασε στον τελικό του China Open. Για να το καταφέρει αυτό απέκλεισε δύσκολου αντιπάλους. Κατά σειρά τους Λάγιοβιτς (Νο.29), Μπασιλασβίλι (Νο.17) και Ίσνερ (Νο.19). Τώρα απομένει το υψηλότερο εμπόδιο στην πορεία αυτή. Ο εξαιρετικός Γερμανός και Νο.5 της Παγκόσμιας κατάταξης, Ντόμινικ Τιμ, τον οποίο αντιμετωπίζει σήμερα (6/10 και ώρα 14:30).

Η προϊστορία των αναμετρήσεων των δύο αθλητών γέρνει υπέρ του Τιμ που έχει τρεις νίκες έναντι δύο του Στέφανου, ο οποίος όμως βρίσκεται σε εξαιρετικό… φεγγάρι και έχει μπροστά του ένα εξαιρετικό κίνητρο.

Αν καταφέρει να κατακτήσει το China Open, θα είναι η μεγαλύτερη επιτυχία στην καριέρα του. Το εν λόγω τουρνουά είναι κατηγορίας ATP 500, την ώρα που οι τρεις προηγούμενοι τίτλοι του σε Στοκχόλμη, Εστορίλ και Μασσαλία ήταν κατηγορίας ATP 250. Συνολικά θα είναι ο 8ος τελικός στην καριέρα του, έχοντας συνολικά τρεις κατακτήσεις στους προηγούμενους επτά που συμμετείχε, έχοντας ηττηθεί από το τρομερό Big 3 του παγκόσμιου τένις, τους Ναδάλ, Τζόκοβιτς και Φέντερερ στους υπόλοιπους τέσσερις.

Οι top στιγμές της καριέρας του

Η τενιστική χρονιά πλησιάζει προς το τέλος της και ο Τσιτσιπάς έχει πολλές καλές στιγμές για να θυμάται. Οι δύο τίτλοι σε Πορτογαλία (Εστορίλ) και Γαλλία (Μασσαλία), οι κόντρες με τα ιερά τέρατα του παγκόσμιου τένις, αλλά και η άνοδός του στο Top 5. Στο… forehand του είναι να προσθέσει ακόμα μία με την κατάκτηση του China Open.

Ανεξαρτήτου επιτυχίας, ο Στέφανος με την παρουσία του και τις νίκες του μέσα στη σεζόν, έχει καταφέρει να βρίσκεται σε επίπεδο που του εξασφαλίζει τη συμμετοχή του στα ATP Finals που θα γίνουν στο Λονδίνο από τις 10 μέχρι και τις 17 Νοεμβρίου και αφορούν το Top 8 του παγκόσμιου τένις.

Ο Έλληνας τενίστας έχει αυτή τη στιγμή 3.370 βαθμούς και βρίσκεται στην 6η θέση οι οποίοι σε περίπτωση κατάκτηση του τουρνουά της Κίνας θα φτάσουν τους 3.660. Την ίδια ώρα ο 8ος Ζβέρεφ έχει 2.255 βαθμούς, οπότε θα πρέπει να συμβούν απίστευτα πράγματα για να χάσει το εισιτήριο για το Λονδίνο ο Τσιτσιπάς,.