Εμπνέει ο Πάμπλο Πικάσο τα παιδιά; Κι αν ναι, με ποιον τρόπο; Η απάντηση βρίσκεται έως και την Κυριακή στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης (Ν. Δούκα 4), εκεί όπου φιλοξενείται η έκθεση με έργα 80 παιδιών από τον Δήμο Ρέντη εμπνευσμένα από την έκθεση «Πικάσο και αρχαιότητα. Γραμμή και πηλός» που διοργανώνουν το Μουσείο και το Φεστιβάλ Αθηνών.

Η έκθεση περιλαμβάνει τα έργα των παιδιών που συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα το οποίο πραγματοποιήθηκε φέτος τον Ιούνιο στην Πειραιώς 260 στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών. Την όλη φροντίδα του προγράμματος έχουν οι Δάφνη Κουρή και Χριστίνα Νάκου. Είσοδος ελεύθερη.

Τρεις έφηβοι βρίσκονται εγκλωβισμένοι μέσα σε ένα βιντεοπαιχνίδι. Για να τερματίσουν καλούνται να αντιμετωπίσουν τους χαρακτήρες του παιχνιδιού, να λύσουν γρίφους και να τα καταφέρουν σε δοκιμασίες. Ποια είναι η σωστή ενέργεια για το σώμα και από πού προέρχεται; Θα καταφέρουν να επιστρέψουν στο σαλόνι του σπιτιού τους; Μια θεατρική παράσταση για παιδιά και εφήβους για την εξάρτηση από τα βιντεοπαιχνίδια και τη σχέση της με τη σωστή διατροφή ανεβαίνει από την Κυριακή στις 15.00 και κάθε Κυριακή υπό τον τίτλο «Παιχνίδια διατροφής» στο θέατρο Σταθμός (Β. Ουγκώ 55). Το σενάριο και οι στίχοι είναι της Αγγελικής Φωστίνη και η σκηνοθεσία του Μιχάλη Μαραγκού. Εισιτήρια: 10 ευρώ (γενική είσοδος), 8 ευρώ (προπώληση), 6 ευρώ (ομαδικές κρατήσεις και ανέργων). Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 8 έως 14 ετών.

H Εθνική Πινακοθήκη μπορεί να προγραμματίζει τα επίσημα εγκαίνιά της στο υπό ανακαίνιση κεντρικό της κτίριο για τον Μάρτιο του 2021, ωστόσο φροντίζει να προετοιμάζει τους νεαρούς φιλότεχνους. Γι’ αυτό και στην προσωρινή έδρα της – και μόνιμη έδρα της Εθνικής Γλυπτοθήκης – από αύριο και κάθε Σάββατο από τις 11.00 έως τις 14.00 θα λειτουργεί παιδικό εργαστήριο με υπεύθυνη την εικαστικό Καλλιρρόη Μαρούδα. Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Είστε έτοιμοι να μάθετε πώς φτιάχνεται μια φιγούρα θεάτρου σκιών, να καταλάβετε πώς κινείται και εν συνεχεία να στήσετε μια παράσταση και να αποκτήσετε και πιστοποιητικό παρακολούθησης; Δεν έχετε παρά να γνωρίσετε τον καραγκιοζοπαίχτη Χάρη Μπιλλίνη και την παιδαγωγό Χριστίνα Μπαγέρη στις δράσεις του πολυχώρου Αγκυρα (Σόλωνος 124 και Εμμανουήλ Μπενάκη) που ξεκινούν αύριο στις 10 και διαρκούν ως τις 11.30. Ο κύκλος διαρκεί τα Σάββατα Οκτωβρίου και Νοεμβρίου. Συνολικό κόστος, εργαστήριο μαζί με τα υλικά 90 ευρώ, έκπτωση 10% στα αδελφάκια. Για ανέργους 69 ευρώ.