Η επικεφαλής της κυβέρνησης του Χονγκ Κονγκ, Κάρι Λαμ, καταδίκασε σήμερα τις βιαιότητες στις οποίες προέβησαν χθες «ταραχοποιοί», οι οποίοι προκάλεσαν ζημιές σε εμπορικά καταστήματα και σταθμούς του μετρό, ενώ ισχυρίστηκε πως ο πληθυσμός είναι «φοβισμένος».

«Οι ακραίες ενέργειες των ταραχοποιών προκάλεσαν μια πολύ σκοτεινή νύχτα για το Χονγκ Κονγκ και η κοινωνία του Χονγκ Κονγκ έχει σήμερα μισοπαραλύσει… Όλοι είναι πολύ ανήσυχοι, ακόμη και φοβισμένοι» δήλωσε η Κάρι Λαμ σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά της, το πρώτο μετά τη χθεσινή επιβολή της απαγόρευσης της χρήσης μασκών από τους διαδηλωτές.

«Η ακραία βία έδειξε με σαφήνεια ότι η δημόσια ασφάλεια στο Χονγκ Κονγκ αντιμετωπίζει μεγάλο κίνδυνο» τόνισε η Λαμ.

«Γι’ αυτόν το συγκεκριμένο λόγο επικαλεστήκαμε χθες την έκτακτη νομοθεσία για να επιβάλουμε το νόμο κατά της χρήσης μασκών».

Διαδηλωτές χρησιμοποιούν μάσκες για να κρύψουν την ταυτότητά τους κατά τη διάρκεια των όλο και πιο βίαιων διαμαρτυριών που συνεχίζονται εδώ και τέσσερις μήνες στο Χονγκ Κονγκ.

Μετά τα χθεσινά βίαια επεισόδια η εταιρεία σιδηροδρόμων MTR Corp έλαβε την άνευ προηγουμένου απόφαση να κλείσει ολόκληρο το δίκτυο μετρό και σιδηροδρόμων με το οποίο μετακινούνται καθημερινά περίπου 5 εκατομμύρια επιβάτες, ενώ εμπορικά κέντρα και σούπερ μάρκετ παραμένουν επίσης κλειστά.

Περαιτέρω διαδηλώσεις σχεδιάζονται σε όλο το Χονγκ Κονγκ μέχρι και τη Δευτέρα, που είναι δημόσια αργία, όμως δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής σαφές πώς οι διαδηλώσεις αυτές θα επηρεαστούν από το κλείσιμο των μέσων μεταφοράς.

(Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από