Εικόνες χάους επικρατούν στη Μόρια όπου καίγονται κοντέινερ στα οποία διαμένουν μετανάστες. Η φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής και σύμφωνα με πληροφορίες μετανάστες πυρπόλησαν κοντέινερ για να προκληθεί αναστάτωση και πανικός. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι μόλις έφθασαν στην περιοχή τα πυροσβεστικά οχήματα, μετανάστες επιτέθηκαν στους πυροσβέστες, και έσπασαν τζάμια των αυτοκινήτων με πέτρες ώστε να εμποδιστεί η κατάσβεση της πυρκαγιάς. Υπάρχουν πληροφορίες για νεκρούς και τραυματίες.

Λόγω της έκρυθμης κατάσταση  στον προσφυγικό καταυλισμό, σπεύδουν στη Λέσβο δύο διμοιρίες ΜΑΤ με C-130 που απογειώθηκε από την Ελευσίνα.

Επεισόδια βρίσκονται σε εξέλιξη στη Μόρια ανάμεσα σε ομάδες προσφύγων και μεταναστών από τη μια μεριά και αστυνομικών δυνάμεων από την άλλη, μετά την εκδήλωση πυρκαγιάς εντός του καταυλισμού. Μετανάστες  επιχειρούν να καταλάβουν το κέντρο κράτησης που βρίσκεται εντός του καταυλισμού.

Δείτε επίσης: Σοκαριστικό τροχαίο στη Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη ο Μολδαβός διακινητής που πέρασε με κόκκινο

Πανικός στον καταυλισμό

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που δημοσίευσε στο Facebook ο Ihab Abassi, στο σημείο της φωτιάς, στο Κέντρο Υποδοχής στη Μόρια, επικρατεί πανικός με τους πρόσφυγες να τρέχουν φωνάζοντας.

Δημοσιογράφος: Οι πρόσφυγες δεν επιτρέπουν την Πυροσβεστική να προσεγγίσει

 Μέχρι στιγμής, έχουν καεί κάποια κοντέινερ. Σύμφωνα, μάλιστα με τον δημοσιογράφο, του «lesvosnews.gr», Γιάννη Σινάνη, ο οποίος μίλησε στην εκπομπή One Direct Weekend στο One Channel, την φωτιά έβαλαν οι ίδιοι οι πρόσφυγες.

«Είναι κάτι που έχουν ξανά κάνει αρκετές φορές» τόνισε. «Οι πρόσφυγες δεν επιτρέπουν στις δυνάμεις τις Πυροσβεστικής να προσεγγίσουν το χώρο προκειμένου να επιχειρήσουν την κατάσβεσή της» πρόσθεσε ο δημοσιογράφος.

https://www.facebook.com/politika.lesvos/videos/2726951587323605/?eid=ARDpiqiZef-2qOk9nwQrTBOwdc2UVcVuZ0Sj9vRI-GLpG2mjFK-fEDc5j_EXTKnMVqU9GtzBIcr7N64Y

Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου: Φύγανε όλοι να σωθούν

«Φύγανε όλοι για να σωθούν την ώρα που ξέσπασε η φωτιά στη Μόρια. Σπάσανε τα Πυροσβεστικά. Ήταν σαν εξέγερση, σαν τις ταινίες » ανέφερε στο One Channel ο Περιφερειάρχης Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης.Είπε επίσης  πως δεν μπορεί να μιλήσει επίσημα ακόμη για το αν υπάρχουν τραυματίες καθώς και πόσοι είναι, ο Περιφερειάρχης Αιγαίου τόνισε πως υπήρξε πανικός στο σημείο, μίας και στον καταυλισμό μένουν 12.000 πρόσφυγες.

Πάντως ο κ. Μουτζούρης επανέλαβε πως η πληροφορία για τον έναν τραυματία δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη.