Μέρος ενός τουριστικού πρότζεκτ θα αποτελέσει σύντομα το σπίτι όπου είχε γυριστεί η γνωστή ταινία «Η Νεράιδα και Το Παλικάρι» με την Αλίκη Βουγιουκλάκη και τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ, στην Κρήτη.

Το σπίτι αγόρασε ένας Ρώσος μεγιστάνας του real estate, και μετά από χρόνια παλινωδίας στα γρανάζια της γραφειοκρατίας πήρε το πράσινο φως να φτιάξει ένα τουριστικό χωριό σε Άγιο Νικόλαο και Ελούντα.

Πρόκειται για το σπίτι όπου η ηρωίδα που υποδύεται η Αλίκη βρέθηκε φυλακισμένη από τον ίδιο τον πατέρα της ως τιμωρία επειδή αγάπησε τον «εχθρό».

Το σπίτι που έγιναν τα γυρίσματα ανήκε στον σκηνοθέτη Νίκο Κούνδουρο, ο οποίος το παραχώρησε στη Φίνος και βρίσκεται στο Μιραμπέλο Αγίου Νικολάου.

Τι περιλαμβάνει το πρότζεκτ

Σε έκταση 1000 στρεμμάτων θα χτιστούν 350 πολυτελείς κατοικίες και τρία χλιδάτα ξενοδοχεία με εμπορικά μαγαζιά, αθλητικές εγκαταστάσεις, εστιατόρια, θεματικά πάρκα και κέντρα ευεξίας.

Διαβάστε ακόμα: Η Γερονικολού τραγουδά τον «καροτσέρη» της Βουγιουκλάκη

Παράλληλα, θα δημιουργηθεί μαρίνα 65 θέσεων, με τη συνολική επένδυση να ξεπερνά τα 600 εκατομμύρια ευρώ.

Η Κρήτη μάγεψε τον Ρώσο Κροίσο. Την επισκέπτεται δύο φορές τον χρόνο.

Γύρισε πολλά μέρη πριν καταλήξει εκεί.

«Στρατηγική επένδυση»

O εκπρόσωπος τύπου της ρωσικής πρεσβείας στην Αθήνα μίλησε για το ρωσικό επενδυτικό ενδιαφέρον στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

«Το συγκεκριμένο έργο είναι αναγνωρισμένο από τις ελληνικές αρχές ως η μεγαλύτερη ξένη στρατηγική επένδυση.

Ρώσοι επιχειρηματίες έχουν επενδύσει επίσης στην ελληνική εταιρία» ανέφερε ο Βασίλι Γκαβριλόφ.

Ο Ρώσος επιχειρηματίας έχει ήδη κατασκευάσει στην περιοχή ένα συγκρότημα πολυτελών κατοικιών προς πώληση.

Μέσα στο 2020 θα ξεκινήσουν οι εργασίες και για τα υπόλοιπα μεγαλεπήβολα σχέδιά του.

Πρόκειται για μια τριώροφη οικία κτισμένη αμφιθεα-τρικά σε στιλ αιγαιοπελαγίτικου σπιτιού, με καμάρες και πρόσβαση στην θάλασσα με σκάλες κτισμένες πάνω στα βράχια.