«Όλο μιλάει και τίποτα δεν κάνει» φέρεται να είπε για την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ ο Ντόναλντ Τραμπ στο επίμαχο τηλεφώνημα που είχε το καλοκαίρι με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι που δόθηκε στην δημοσιότητα.
«Η Μέρκελ λέει πολλά για την Ουκρανία και δεν κάνει τίποτα», φέρεται να ανέφερε ο Τραμπ, λέγοντας στον Ζελένσκι ότι οι ΗΠΑ μπορούν να κάνουν περισσότερα πράγματα για το Κίεβο απ’ ότι η Γερμανία και τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κράτη.

«Η Γερμανία μόνο μιλάει»

Οι ΗΠΑ θα κάνουν «πολύ περισσότερα από όσα κάνουν τα ευρωπαϊκά κράτη… Η Γερμανία δεν κάνει σχεδόν τίποτα για εσάς. Το μόνο που κάνει είναι να μιλάει… Οι ΗΠΑ, από την άλλη πλευρά, αντιμετώπισαν την Ουκρανία πολύ, πολύ καλά», είπε ο Τραμπ.

Από την πλευρά του, ο Ουκρανός πρόεδρος συμφώνησε με τον Αμερικανό ομόλογό του: «Οι ΗΠΑ στήριξαν την Ουκρανία όχι 100%, αλλά 1000%».

«Ουδέν σχόλιον» από το Βερολίνο

Από την πλευρά του το Βερολίνο έχει αρνηθεί να σχολιάσει τον επίμαχο διάλογο και την αναφορά στη γερμανική κυβέρνηση. «Δεν σχολιάζουμε», δήλωσε εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης στο Γερμανικό Πρακτορείο DPA.

Ωστόσο, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΟΣΑ, η Γερμανία είναι ο τρίτος μεγαλύτερος χορηγός της Ουκρανίας μετά την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις ΗΠΑ. Από την αρχή της κρίσης στην Ουκρανία το 2014, η Γερμανία υποστήριξε το Κίεβο με το ποσό των 1,4 δισεκατομμυρίων ευρώ, προσθέτει η γερμανική εφημερίδα Bild.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από