Τον γύρο του κόσμου κάνει το βίντεο, που έχει καταγράψει τις απίστευτες δυνατότητες του ρομπότ Άτλας, το οποίο χάρη στη εξελιγμένη τεχνολογία, μπορεί να κάνει ρυθμική γυμναστική αλλά και παρκούρ!

Για όσους δεν γνωρίζουν τι είναι το παρκούρ είναι γνωστό και ως Τέχνη της Κίνησης, που έχει ως στόχο την ταχύτατη και καλύτερη δυνατή μετακίνηση από οποιοδήποτε σημείο του χώρου σε ένα άλλο.

Τι είναι ο Άτλας;

Το περίφημο ρομπότ Άτλας είναι ένα ανθρωποειδές που «εκπαιδεύτηκε» από τους προγραμματιστές του και πλέον μπορεί να κάνει ρυθμική γυμναστική, ακόμη και ασκήσεις… παρκούρ!

Στο βίντεο που δόθηκε στην δημοσιότητα από την Boston Dynamics, το ρομπότ φαίνεται να μπορεί να κάνει ασκήσεις που είναι δύσκολες ακόμα και για τους ανθρώπους! Μεταξύ αυτών, κάνει κατακόρυφο και στέκεται ανάποδα στα χέρια του, κάνει τούμπες με απόλυτη χάρη αλλά προβαίνει και σε μία εκπληκτική περιστροφή 360 μοιρών στον αέρα!

Το βίντεο του ρομπότ προκάλεσε και ανησυχίες…

Το ρομπότ Άτλας χρησιμοποιεί όλο του το σώμα, ακριβώς όπως κάνει και ο άνθρωπος για να μπορέσει να κάνει όλες αυτές τις κινήσεις ενώ η Boston Dynamics αποκάλυψε πως χρησιμοποίησαν μια νέα μέθοδο για να του «φορτώσουν» αυτές τις ικανότητες.

Οι θεατές που παρακολούθησαν το βίντεο, πέραν του ενθουσιασμού της εξέφρασαν και τις ανησυχίες τους, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το σχόλιο ενός χρήστη στο Youtube «Επομένως, δεν θα είναι απλά ικανά να μας καταστρέψουν. Πλέον, θα μπορούν να το κάνουν και με… υπέροχο τρόπο».