Παραμονές του μεγάλου ντέρμπι ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, ο Ματιέ Βαλμπουενά μίλησε στην κάμερα των Καναλιών Novasports και εξέφρασε την ανυπομονησία του για το αυριανό ματς.

Ο Γάλλος μεσοεπιθετικός δήλωσε χαρακτηριστικά πως «ζει για αυτά τα παιχνίδια», τόνισε πως οι Πειραιώτες δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να υποτιμήσουν τον αντίπαλο τους, ενώ μίλησε ακόμα για το παιχνίδι της Τετάρτης με την Τότεναμ, αλλά και την αμφισβήτηση που υπήρξε προς το πρόσωπο του όταν ήρθε στον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά όσα είπε:

Ξεχώρισε με Τότεναμ, ήτα μέλος και κορυφαίας εντεκάδας του Τσάμπιονς Λιγκ αυτή την εβδομάδα. Την στιγμή που αποχώρησε άπαντες στο γήπεδο τον χειροκρότησαν. Είναι η αρχή μιας ιδιαίτερης σχέσης με τους φίλους του Ολυμπιακού;

«Πράγματι ελπίζω να είναι έτσι, ήρθα εδώ για να ζήσω μεγάλα συναισθήματα, μεγάλες στιγμές, να παίξω μεγάλα παιχνίδια, όπως αυτά του Τσάμπιονς Λιγκ. Ως τώρα τα έχω καταφέρει και ελπίζω να συνεχίσω έτσι».

Στην προετοιμασία τον είδαμε να προσπαθεί πάρα πολύ. Περίμενε τόσο καλό ξεκίνημα; Έχει κάνει αντίστοιχο;

«Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί έχω κάνει μια καλή αρχή. Το περιβάλλον και η ομάδα με βοηθούν πάρα πολύ για να δημιουργήσω όλα αυτά τα αποτελέσματα. Από την προετοιμασία ξεκίνησα να δουλεύω πολύ αλλά και από τις διακοπές μου ακόμη, γιατί ήξερα πως τα παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ είναι απαιτητικά. Είμαι γεμάτος δύναμη και αυτοπεποίθηση. Είμαι χαρούμενος που σε ένα τέτοιο περιβάλλον που με βοηθάει πολύ προσπαθώ και γω να μεταφέρω αυτή την αυτοπεποίθηση».

Στο ματς με την Τότεναμ αν και είχε γκολ και ασίστ, όλοι στάθηκαν σε ένα τάκλιν. Αυτός είναι ο Ματιέ Βαλμπουενά;

«Αυτός είμαι πράγματι. Όπου και αν έπαιζα προσπαθούσα να τιμήσω την φανέλα που φορούσα, προσπαθούσα κάθε λεπτό να τα δίνω όλα. Όσοι με παρακολουθούσαν από την προηγούμενη ομάδα θα ξέρουν πως είναι ακριβώς έτσι. Τώρα που βρίσκομαι στον Ολυμπιακό δεν θα αλλάξει κάτι. Όσο βρίσκομαι στον αγωνιστικό χώρο θα προσπαθώ να βοηθάω την ομάδα».

Ήθελε να είναι έτοιμος για το Τσάμπιονς Λιγκ. Ήταν τόσο σίγουρος πως θα βρίσκεται ο Ολυμπιακός θα βρίσκεται εκεί;

«Αυτό δεν το ξέρεις και ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος. Πίστευα πάρα πολύ. Όταν έρχεσαι σε ένα σύλλογο πρέπει να δείχνεις εμπιστοσύνη και πρέπει να δουλεύεις. Κατά την διάρκεια της καριέρας μου αυτό έκανα.

Δούλευα για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα προσπαθούσα να δίνω κίνητρο και στους υπόλοιπους συμπαίκτες μου για να καταφέρουμε αυτό που έχουμε καταφέρει τώρα να είμαστε πολύ ευτυχισμένοι γι αυτό.

Θέλουμε να συνεχίσουμε έτσι όμως κατά την διάρκεια της προετοιμασίας ήξερα πως αν δεν βρεθούμε σε αυτή τη φάση θα έπρεπε να είμαι πολύ καλά προετοιμασμένος από πλευράς φυσικής κατάστασης.

Αυτή τη στιγμή είμαι πολύ χαρούμενος που το πέτυχα παρά το γεγονός ότι δεν ήταν εύκολο καθώς έπρεπε να περάσουμε τρεις προκριματικούς γύρους. Το πετύχαμε και είμαστε χαρούμενοι».

Όταν συμφώνησε με τον Ολυμπιακό πολλά ακούστηκαν για την ηλικία του.

«Υπήρχε μεγάλη αμφισβήτηση προς το πρόσωπό μου και έντονη κριτική για την ηλικία μου, 35 ετών. Υπήρξαν άνθρωποι που σκέφτηκαν την ηλικία και όχι ποιος πραγματικά είμαι και τι ακριβώς ήρθα να κάνω εδώ.

Το σημαντικό είναι τι έρχεται να κάνει ένας παίκτης εδώ και για ποιο λόγο έρχεται. Εγώ θέλω να ζήσω μεγάλες στιγμές θέλω να προσφέρω στην ομάδα και νιώθω πως έχω την ικανότητα να το κάνω. Όσοι πίστευαν πως ήρθα για να τελειώσω την καριέρα μου, είναι αυτοί που δεν με ήξεραν καθόλου καλά. Ήθελα να τους δώσω απάντηση πως κάνουν λάθος. Θέλω πάντα να βοηθώ».

Ξέρει τι είναι το ντέρμπι Παναθηναϊκός Ολυμπιακός;

«Ξέρω ότι ο Τζιμπρίλ Σισέ έπαιζε στον Παναθηναϊκό και μου έχει εξηγήσει τι σημαίνουν αυτά τα παιχνίδια. Είναι ματς θερμόαιμα, με μεγάλη ένταση. Δεν γνωρίζω το συγκεκριμένο παιχνίδι ξέρω όμως πως στην καριέρα μου έχω παίξει πολλά ντέρμπι, και με την εθνική ομάδα πολλά σημαντικά παιχνίδια και ζω γι αυτά τα παιχνίδια.

Γι αυτό το λόγο κάνουμε αυτό το επάγγελμα, να παίζουμε σε τέτοια ματς. Ανυπομονώ να παίξω. Έχω παίξει σε Γαλλία και Τουρκία αντίστοιχα παιχνίδια».

Πόσο επικίνδυνο μπορεί να γίνει ένα ντέρμπι απέναντι σε ένα «πεινασμένο» αντίπαλο;

«Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υποτιμήσουμε τον αντίπαλο επειδή βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση, επειδή βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο. Θα πρέπει να σκεφτούμε πως πρόκειται για ένα ντέρμπι, είναι ιδιαίτερα παιχνίδια οποιοσδήποτε μπορεί να τα κερδίσει.

Θα πρέπει να πάμε εκεί κάνοντας ένα καλό παιχνίδι, θα πρέπει να πάμε εκεί με στόχο να αντιμετωπίσουμε μια πολύ καλή ομάδα, που θα προσπαθήσει να κάνει ότι μπορεί για να ανακάμψει από την δύσκολη θέση που βρίσκεται. Θα πρέπει να κερδίσουμε».

Τι του αρέσει στην Αθήνα και την Ελλάδα;

«Δεν την έχω γνωρίσει ακόμη καλά την Αθήνα. Λίγο τις παραλίες λίγα πράγματα ακόμα. Μου θυμίζει πολύ την Μασσαλία. Μια παραλιακή πόλη, είναι μια ωραία πόλη που αξίζει να ζεις μαζί με τους ανθρώπους σου. Θέλω να κάνουμε μια καλή σεζόν και να πάρουμε τίτλους».