Η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία είναι πάνω από όλα δύναμη αποτροπής, δύναμη υπεράσπισης του Τόπου, της Διεθνούς Νομιμότητας, της Ευρωπαϊκής Νομιμότητας», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά την επίσκεψή του στην αεροπορική βάση της Τανάγρας, στο πλαίσιο του Athens Flying International Airshow. Ο κ. Παυλόπουλος πρόσθεσε δε ότι «η Ελλάδα υπερασπίζεται την νομιμότητα και παράλληλα και τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως είναι τα σύνορα της Ελλάδας».

«Είστε η δύναμη που μπορεί να υπερασπισθεί τον Τόπο»

Συγκεκριμένα ο ΠτΔ σημείωσε ότι «η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία θέλω να πω προς κάθε κατεύθυνση – γιατί εσείς το γνωρίζετε – είναι πάνω από όλα δύναμη αποτροπής, δύναμη υπεράσπισης του Τόπου, της Διεθνούς Νομιμότητας, της Ευρωπαϊκής Νομιμότητας. Γιατί είναι γνωστό ότι η Ελλάδα υπερασπίζεται την νομιμότητα και παράλληλα και τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως είναι τα σύνορα της Ελλάδας».

«Είστε δύναμη αποτροπής επιδιώκοντας την εμπέδωση της Ειρήνης, αλλά είστε και η δύναμη εκείνη, η οποία αποδεικνύει ανά πάσα στιγμή, ότι μπορεί να υπερασπισθεί τον Τόπο, όπως ταιριάζει στην Ιστορία και την παράδοση των Ελλήνων», κατέληξε ο κ. Παυλόπουλος.