Σχεδόν τρεις μήνες μετά τις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουλίου, η ΝΔ διευρύνει τη διαφορά της με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Το ποσοστό της στην πρόθεση ψήφου, όπως το κατέγραψε η έρευνα της Metron Analysis για «Το Βήμα», βρίσκεται στο 39,5%, αυξημένο κατά έξι ποσοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με εκείνο που είχε στην προεκλογική περίοδο (33,5%).

Την ίδια ώρα, η διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ (23%) βρίσκεται στις 16,5 μονάδες και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης φαίνεται να χάνει μία μονάδα από το ποσοστό που είχε στην πρόθεση ψήφου τον Ιούλιο.

Η χώρα προς τη σωστή κατεύθυνση

Η κυβέρνηση αξιολογείται θετικά από τους πολίτες σε ποσοστό 63%. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται ακόμα ψηλότερα καθώς επτά στους δέκα πολίτες (71%) εκτιμούν ότι ασκεί τα καθήκοντά του με τρόπο που θέτει την Ελλάδα σε σωστή τροχιά.

Μάλιστα, είναι η πρώτη φορά τα τελευταία τεσσεράμισι χρόνια που η πλειονότητα των πολιτών (56%) εκτιμά ότι η χώρα κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση και μόλις το 30% πιστεύει το αντίθετο.

Οι παραπάνω δείκτες δεν αποτυπώνουν μόνο ένα κλίμα αισιοδοξίας ή υψηλών προσδοκιών, αλλά, σύμφωνα με τους ερευνητές, μια βαθύτερη διεργασία στην ελληνική κοινωνία, η οποία απομακρύνεται σταδιακά από τις φοβίες και τους περιορισμούς της δεκαετούς κρίσης και αρχίζει να αντιμετωπίζει με μεγαλύτερη εμπιστοσύνη το μέλλον.

Επίσης στο ΒΗΜΑ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ:

– «Αντέχουν» Τσίπρας, ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ, ακόμα πιο χαμηλά η Χρυσή Αυγή.

– Για πρώτη φορά σε θετική τροχιά ο δείκτης οικονομικής εμπιστοσύνης.

– Τι ποσοστά καταγράφουν τα κόμματα στο ερώτημα της πρόθεσης ψήφου;

– Ποιες είναι οι πρώτες εντυπώσεις των πολιτών για το έργο της κυβέρνησης;

– Ποια η γνώμη των πολιτών για Μητσοτάκη – Τσίπρα, οικονομία, ευρώ – δραχμή και Brexit;

– Ποιος πολιτικός αρχηγός κέρδισε τις εντυπώσεις στη ΔΕΘ;

Διαβάστε περισσότερα στο ΒΗΜΑ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ που κυκλοφορεί