Ο Αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς δεν έχει σταματήσει να τσεκάρει τις ετοιμότητες των ακριτικών μονάδων και φυλακίων στο Αιγαίο – και ειδικά των τμημάτων άμεσης επέμβασης – και ταυτόχρονα να εμψυχώνει το στρατιωτικό προσωπικό με τη δική του παρουσία.

Σ’ αυτό το πλαίσιο τη Δευτέρα πραγματοποίησε ακόμη μία επίσκεψη σε μονάδες και Επιτηρητικά Φυλάκια της Περιοχής Ευθύνης (ΠΕ) της 98 Ανώτερης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής (98 ΑΔΤΕ «ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΥΣ»), δηλαδή στην περιοχή της Λέσβου, συνοδευόμενος από τον Διοικητή της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων (ΑΣΔΕΝ «ΑΙΓΕΑΣ»), Αντιστράτηγο Γεώργιο Δημητρόπουλο.

Η ηγεσία του Στρατού Ξηράς κρίνει ότι τέτοιες επισκέψεις είναι επιβεβλημένες σε μία περίοδο ιδιαίτερα ταραγμένη για τα εθνικά μας θέματα καθώς η Τουρκία αρνείται να κατεβάσει τους τόνους της έντασης και συνεχίζει την παραβατική συμπεριφορά.

Ο Αρχηγός ΓΕΣ επισκέφθηκε το Στρατηγείο της 98 ΑΔΤΕ όπου ενημερώθηκε για τις τρέχουσες δραστηριότητες του Σχηματισμού. Παράλληλα όμως ο κ.Καμπάς έδωσε μεγάλο βάρος στα αντανακλαστικά και στην ετοιμότητα των τμημάτων ταχείας αντίδρασης.

Μετέβη σε Επιτηρητικά Φυλάκια (ΕΦ) και Μονάδες όπου παρακολούθησε την ενεργοποίηση τμημάτων αεράμυνας, και πλεύση μέσων από Ειδικό Τάγμα Εθνοφυλακής, ενώ πραγματοποίησε έλεγχο της ενεργοποίησης και ανάπτυξης τμημάτων αμέσου επέμβασης, διαπιστώνοντας το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης, ετοιμότητας και ηθικού του έμψυχου δυναμικού.

Επιπλέον, όπως σημειώνει το ΓΕΣ, ο Αρχηγός ΓΕΣ μίλησε στο το σύνολο του προσωπικού, τονίζοντας το σημαντικό έργο που επιτελούν σε κοινωνικό και επιχειρησιακό επίπεδο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από