Ανεξέλεκτη μαίνεται η μεγάλη πυρκαιγιά στη Ζάκυνθο και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστών πληροφορίες από τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι τουλάχιστον ένα σπίτι στο χωριό Κερί κυλίχθηκε στις φλόγες.

Όπως μεταδίδει το ermisnews.gr η το σπίτι που κάηκε είναι στην θέση Απελάτη  σε κοντινή απόσταση από το ξενοδοχείο που νωρίτερα είχε εκκενωθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι ένοικοι του σπιτιού είχαν απομακρυνθεί έγκαιρα.

Νωρίτερα είχε δοθεί ενολή εκκένωσης σε όλο το χωριό Κερί αλλά και στο χωριό Αγαλάς με την αστυνομία να κλείνει τις εισόδους των δύο χωριών και να ενημερώνει τους κατοίκους να εκκενώσουν τα σπίτια τους.

Παράλληλα κινητοποιήθηκαν λεωφορεία του ΚΤΕΛ Ζακύνθου προκειμένου να απομακρύνουν όσους δεν διαθέτουν μεταφορικό μέσο.

Δήμαρχος Ζακύνθου στο One Channel: Ανεξέλεγκτη η φωτιά

Μιλώντας στο One Channel  δήμαρχος Ζακύνθου Νικήτας Αρετάκης έκανε λόγο για ανεξέλεγκτη πυρκαγιά που μαίνεται σε 4 μέτωπα. Παράλληλα μίλησε για καταστροφική καθυστέρηση των εναέριων μέσων που χρειάστηκε να ανεφοδιαστούν κάποια στιγμή το μεσημέρι με συνέπεια να σταματήσουν οι ρήψεις από αέρος.

«Έγινε μια καταστροφική διακοπή το μεσημέρι, για ανεφοδιασμό» υπογράμμισε και συμπλήρωσε πως «μακάρι να υπάρξει αντίδραση. Είναι πολλά χιλιόμετρα τα μέτωπα».

Σε ερώτηση αν υπάρχουν υπόνοιες ότι πρόκειται για εμπρησμό, απάντησε πως στην Ζάκυνθο το 90% των πυρκαγιών προέρχονται από εμπρησμό.

Στο μεταξύ ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην περιοχή και πλέον επιχειρούν 37 πυροσβέστες, 15 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρο τμήμα, 5 αεροσκάφη, 2 ελικόπτερα και 2 πετζετέλ.

Επίσης συνδράσμουν υδροφόρες του δήμου και εθελοντικά οχήματα.

Νωρίτερα με εντολή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και των υπευθύνων Πολιτικής Προστασίας, τρία λεωφορεία ΚΤΕΛ Ζακύνθου παρέλαβαν 120 άτομα περίπου, που διέμεναν σε ξενοδοχείο κοντά στο Κερί και τα μεταφέρουν σε άλλο ξενοδοχείο της επιχείρησης στην περιοχή του Καλαμακίου. Όλη η δύναμη της Πυροσβεστικής βρίσκεται στο σημείο για να προστατεύσει την μονάδα και όποιες άλλες περιουσίες κινδυνεύσουν.


Φωτογραφίες: imerazante.gr