Σοκ έχει προκαλέσει η υπόθεση της εγκατάλειψης βρέφους από τη 19χρονη μητέρα του στη Νέα Ιωνία. Σε βίντεο – ντοκουμέντο, που έφερε στο φως το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, η νεαρή διακρίνεται να βγαίνει από το σπίτι της στη Νέα Ιωνία κρατώντας αγκαλιά το μωρό της.

Στη συνέχεια, η κοπέλα κατευθύνεται προς την πυλωτή της πολυκατοικίας στην οδό Ακροπόλεως, όπου και εγκατέλειψε το μωρό. Η πολυκατοικία αυτή βρίσκεται μόλις ένα τετράγωνο μακριά από το σπίτι της 19χρονης.

Στο βίντεο καταγράφεται και η στιγμή που επιστρέφει στο σπίτι της με άδεια αγκαλιά μόλις τέσσερα λεπτά μετά, αφού είχε παρατήσει το παιδί που έφερε στον κόσμο.

Η αστυνομία έφτασε στα ίχνη της αξιοποιώντας το υλικό από διάφορες κάμερες ασφαλείας που υπήρχαν στην περιοχή.

Τι είπε η 19χρονη στους αστυνομικούς

Η μητέρα είναι 19 ετών, Ελληνίδα, χωρίς σύντροφο και ζει με την ηλικιωμένη θεία της, η οποία την έχει υιοθετήσει. Πριν βγει έξω το βράδυ της Τετάρτης, είπε στη θεία της ότι θα πήγαινε το μωρό στο σπίτι μίας φίλης της.

Όταν οι αστυνομικοί έφτασαν στην πόρτα της, η 19χρ0νη ομολόγησε αμέσως την πράξης της και συνελήφθη. «Ζητάω συγγνώμη για αυτό που έκανα. Ήταν μια σπασμωδική κίνηση. Λόγω οικονομικών προβλημάτων, δεν μπορούσα να διαχειριστώ το βάρος της ανατροφής ενός παιδιού. Ίσως έκανα τελικά κακό στον εαυτό μου»,  είπε η νεαρή μητέρα στους αστυνομικούς.

Συμπλήρωσε επίσης: «Ήμουν πνιγμένη μέσα στο βάρος να είμαι μόνη μου χωρίς σύντροφο και οικονομικά πολύ χάλια. Ζω με την γυναίκα που με υιοθέτησε και τα μόνα έσοδά μας είναι η μικρή της σύνταξη. Ποτέ δεν θα μπορούσα να μεγαλώσω αυτό το μωρό».

Η 19χρονη με δάκρυα στα μάτια αποκάλυψε στους αστυνομικούς ότι δεν είχε ενημερώσει τον πατέρα του βρέφους πως ήταν έγκυος. Αποφάσισε να το κρατήσει, αλλά λίγες ημέρες μετά τη γέννησή του το μετάνιωσε.

«Η σχέση που είχα ήταν περιστασιακή και δεν του είχα πει τίποτα για την εγκυμοσύνη. Το αγάπησα το μωρό. Είναι το παιδί μου και ήθελα απλώς να ζήσει μια καλύτερη ζωή», είπε.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η 19χρονη μητέρα εξέφρασε την επιθυμία να πάρει πίσω το μωρό της.