Με την κατάθεση του Ευάγγελου Βενιζέλου συνεχίζεται σήμερα, Τετάρτη, η ποινική προκαταρκτική εξέταση από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για το πώς «στήθηκε» η υπόθεση της Novartis.

Ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε υποβάλει εξαρχής, όταν έφθασε πριν από δυόμισι χρόνια η υπόθεση στη Βουλή, μηνύσεις για την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση δωροληψιών και είχε αντιδράσει έντονα καταγγέλλοντας επιχείρηση σπίλωσης πολιτικών αντιπάλων της τότε κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ήταν από τους πρώτους που η υπόθεσή του αρχειοθετήθηκε, διότι δεν προέκυψε τίποτα και καταθέσει σήμερα στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευάγγελο Ζαχαρή που διενεργεί την έρευνα.

Μετά την κατάθεση Βενιζέλου, έχει κληθεί να καταθέσει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής, ο οποίος είχε εποπτεύσει τις έρευνες για τη Novartis και έχει προβεί σε καταγγελίες για πολιτικές παρεμβάσεις ενώ έχει αναφερθεί και στον ρόλο του αποκαλούμενου Ρασπούτιν στην ερευνώμενη υπόθεση.