Ξεκίνησε, την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2019, η δίκη σε δεύτερο βαθμό στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών για την φρικτή δολοφονία του άτυχου συνταξιούχου ναυτικού Βασίλη Κοκκίνη.

Το έγκλημα είχε γίνει τον Ιανουάριο του 2015 και η σορός του ανακαλύφθηκε έναν χρόνο μετά, στον καταψύκτη του διαμερίσματος της πρώην συζύγου του, στην Καλλιθέα.

«Παγώνουν» το αίμα οι καταθέσεις

Οι λεπτομέρειες στις καταθέσεις των μαρτύρων που εξετάστηκαν σήμερα από το δικαστήριο, πραγματικά σοκάρουν.

«Άνοιξα τον καταψύκτη και τον έκλεισα αμέσως. Λέω, μήπως δεν είδα καλά. Φωνάζω τους υπόλοιπους, ξανανοίγουμε τον καταψύκτη και βλέπουμε ένα πτώμα. Ήταν δεμένος χειροπόδαρα με σχοινιά, πλάτη, σε εμβρυακή στάση. Ταράχτηκα και κάλεσα την αστυνομία». Με αυτά τα λόγια περιέγραψε στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο ο δικαστικός επιμελητής τα όσα ο ίδιος αντίκρισε τον Ιανουάριο του 2016, όταν μαζί με έναν συνάδελφό του και τον ιδιοκτήτη του διαμερίσματος, μπήκαν στο σπίτι στην Καλλιθέα.

Ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος κατέθεσε ότι στο σπίτι διέμενε η πρώην σύζυγος του ναυτικού μαζί με το παιδί τους ήδη από το 2014, καθώς, όπως εκείνη του είχε αναφέρει, ήθελε το παιδί να είναι κοντά με τον πατέρα του. Ωστόσο, σύμφωνα με τον μάρτυρα, η γυναίκα σταμάτησε να καταβάλει το ενοίκιο, με αποτέλεσμα εκείνος να μπει στο διαμέρισμα, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα anikolouli.gr.

Αποτρόπαιο έγκλημα

Αίσθηση προκαλεί και η κατάθεση του αστυνομικού του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής, που χειρίστηκε την υπόθεση. Όπως ανέφερε στο δικαστήριο, η κατηγορούμενη ήρθε σε επαφή, μέσω μίας φίλης της (που επίσης κάθεται στο εδώλιο) με τρεις Ρουμάνους, στους οποίους κατέβαλε ένα χρηματικό ποσό.

«Είχε ενημερώσει ψευδώς ότι το παιδί είχε πυρετό για να αναγκάσει το θύμα να πάει στο σπίτι. Τότε οι Ρουμάνοι τον χτύπησαν και του έδωσαν χάπια».

Για την υπόθεση είχαν καταδικαστεί πρωτόδικα τρία άτομα. Η πρώην σύζυγος του θύματος σε ισόβια κάθειρξη για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Αντίστοιχα, ένοχη σε ποινή κάθειρξης 18 ετών κρίθηκε η φίλη της κατηγορούμενης, που φέρεται να τη βοήθησε στο να βρει τα άτομα που θα διέπρατταν το έγκλημα, για την πράξη της απλής συνέργειας στην ανθρωποκτονία, ενώ στον νεαρό, ο οποίος εμφανίζεται να είχε μεταφέρει τον καταψύκτη στο διαμέρισμα, επιβλήθηκε ποινή τριών χρόνων με αναστολή για υπόθαλψη εγκληματία. Η δίκη διακόπηκε και θα συνεχιστεί στις 15 Οκτωβρίου 2019.