Σοκ και θλίψη έχει προκαλέσει στον καλλιτεχνικό χώρο της χώρας -και όχι μόνο-η είδηση του ξαφνικού θανάτου από ανακοπή του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα στα 63 του χρόνια.

Μέσα από τα social media άνθρωποι από το χώρο της πολιτικής, της δημοσιογραφίας και του πολιτισμού τον αποχαιρετούν και θυμούνται αγαπημένους τους στίχους, τραγούδια καθώς και άγνωστες ιστορίες με πρωταγωνιστή τον αγαπητό τραγουδιστή που έφυγε προδομένος από την καρδιά του τα ξημερώματα τη Δευτέρας.

Μητσοτάκης, Κικίλιας,  Κοτζιάς, Ζαχαράκη και πολλοί ακόμη «αποχαιρετούν» τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα

«Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας ήταν ένας μεγάλος τραγουδοποιός και η απώλειά του αφήνει ένα κενό σε όλους μας» δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης λίγο μετά την τραγική είδηση του θανάτου του τραγουδοποιού.

Ο κ. Μητσοτάκης με ανάρτησή του στο Twitter ανέφερε πως «ήταν και ένας υπέροχος άνθρωπος που είχα την τιμή να γνωρίζω προσωπικά».

Η μουσική του θα μας συνοδεύει πάντα, πρόσθεσε, εκφράζοντας τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στους οικείους του.

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter: «Ένας μεγάλος τραγουδοποιός, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, δεν είναι πια κοντά μας. Τα τραγούδια του θα μας συντροφεύουν πάντα».

Και η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη εξέφρασε την θλίψη της με ανάρτηση στο Instagram, μέσα από δικούς του στίχους. « ‘Μοιάζουν όλα στου χρόνου τη δίνη σαν φωνές που ο άνεμος σβήνει, ό,τι ωραίο μας φαίνεται λίγο. Είναι αργά πρέπει να φύγω’. Οι στίχοι του Νίκου Μπότσα από το τραγούδι του Λαυρέντη «Άλλαξαν πολλά» για ένα αντίο στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα.» έγραψε η Σοφία Ζαχαράκη.

«Ένας αγαπημένος φίλος του Φεστιβάλ της ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ, από τις αρχές της δεκαετίας του ‘90, έφυγε αφήνοντας τα τραγούδια του, που τόσα χρόνια τραγουδάγαμε μαζί, ρίχνοντας «κόκκινο στη νύχτα»» δήλωσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, για το θάνατο του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα.

Τα συλλυπητήριά του έστειλε και ο περιφερειάρχης Αττική, Γιώργος Πατούλης, μέσα από το Twitter, γράφοντας: Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του μεγάλου Έλληνα καλλιτέχνη, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα. Υπήρξε τραγουδιστής ορόσημο για τη σύγχρονη Ελλάδα. Αιωνία του η μνήμη».

Μέσα από το Twitter εξέφρασε την θλίψη για τον θάνατο του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και ο Νίκος Κοτζιάς. Συγκεκριμένα έγραψε: «Έφυγε από κοντά μας ο Λαυρέντης, αλλά δεν θα σταματήσουν να μας συνοδεύουν στα αυτιά, στο μυαλό και στην ψυχή μας οι μελωδίες και η φωνή του. Εφεξής θα τραγουδά στη γειτονιά των αγγέλων, μαζί με τους πρόσφυγες από τη γη».

Το δικό της αντίο στο Facebok είπε η Έλενα Ακρίτα. «Με Διδυμότειχο μπλουζ σε αποχαιρετάμε σήμερα. Α ρε Λαυρέντη», έγραψε.

Με Διδυμότειχο μπλουζ σε αποχαιρετάμε σήμερα. Α ρε Λαυρέντη…

Δημοσιεύτηκε από Elena Akrita στις Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου 2019

Η Τατιάνα Στεφανίδου έγραψε στο Instagram της:

«Ήσουν πάντα κοντά μας. Όταν ερωτευτήκαμε, όταν παντρευτήκαμε, όταν μάθαμε τη μουσική σου στα παιδιά μας. Ήσουν εκεί όλα τα καλοκαίρια μας όπως κι αυτό που πέρασε. Γιατί έκανες με τη μουσική σου την κάθε μας στιγμή ξεχωριστή. Και θα συνεχίσεις να είσαι μαζί μας…

Καλό Παράδεισο Λαυρέντη μας».

Κραουνάκης & Κότσιρας αποχαιρετούν συγκλονισμένοι τον Μαχαιρίτσα

«Βαρύ το νέο αμείλικτο», ανέφερε ο Σταμάτης Κραουνάκης στο Facebook, ενώ ο Γιάννης Κότσιρας δεν μπορούσε να πιστέψει αυτά που διάβαζε, καθώς το μήνυμα του ήταν λακωνικό. Συγκεκριμένα έγραψε «Όχι ρε φίλε… Όχι…».

Όχι ρε φίλε… Όχι…

Δημοσιεύτηκε από Γιάννης Κότσιρας – Yiannis Kotsiras στις Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου 2019

Βαρυ το νεο αμειλικτοΠως φτανει αποκοσμος ο ηχος του κουβαΛ

Δημοσιεύτηκε από Stamatis Kraounakis στις Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου 2019

Νίκος Μωραΐτης

Χρήστος Θηβαίος

Στάθης Δρογώσης

Θέμης Καραμουρατίδης

Λένα Παπαληγούρα

Οδυσσέας Ιωάννου

Μυρτώ Κοντοβά

Χρήστος Φερεντίνος

Σοφία Βόσσου

Γεράσιμος Ευαγγελάτος

Ελένη Δήμου

Η ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης αναφέρει ότι ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας ήταν ένας τρυφερός κι έξυπνος άνθρωπος με ορθή σκέψη και με μεγάλη ευαισθησία.