Στο «ρυθμό» της Βραζιλίας θα κινηθούν οι επισκέπτες του Ζαππείου αυτό το σαββατοκύριακο.  Όλη η κουλτούρα της χώρας του καφέ θα παρουσιαστεί στο Αθηναϊκό κοινό το διήμερο 7-8 Σεπτεμβρίου με ελεύθερη είσοδο !

Η 7η Σεπτεμβρίου, ημέρα έναρξης του φεστιβάλ,  είναι μια σημαντική ημέρα για τους Βραζιλιάνος καθώς είναι η ημέρα ανεξαρτησίας της χώρας τους.

Στην Αθήνα, το Σάββατο από τις 17.00 το απόγευμα και την Κυριακή από τις 13.00 το μεσημέρι, για δύο συνεχόμενες ημέρες ο πολιτισμός της Βραζιλίας και η κουλτούρα της, θα επιχειρεί να αναβιώσει, εξιτάροντας τις αισθήσεις.

Live shows με μουσική, εκθεσιακά περίπτερα με τοπικές δημιουργίες και προϊόντα, κοκτέιλς, όπως η διάσημη Caipirinha καθώς και Βραζιλιάνικα εδέσματα, αναμένεται να συνθέσουν ένα άκρως λατινoαμερικάνικο σκηνικό. Το κέφι αναμένεται να φουντώσει με σάμπα και άλλους παραδοσιακούς χορούς !

Στο «Brazilian day in Athens» γιορτάζεται η Ημέρα Ανεξαρτησίας της Βραζιλίας, ο πολιτισμός της και η σχέση μεταξύ Βραζιλίας και Ελλάδας, είναι μια ημέρα ενότητας για όλους!

Πρόκειται για μια εκδήλωση του Συμβουλίου των Βραζιλιάνων Πολιτών στην Ελλάδα και φέτος διοργανώνεται από τη κα Μαρία Φερέιρα και το Cascara. Τελεί επίσης υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και της Πρεσβείας της Βραζιλίας.

Το φεστιβάλ θα παρουσιάσουν οι Λάζος Μαντικός (Δημοσιογράφος, Ραδιοφωνικός παραγωγός) και η Danae Chaar (Ηθοποιός, μοντέλο).

Δείτε μερικά αποσπάσματα από το περσινό φεστιβάλ:

https://youtu.be/dzZsJxnurkY