Η άρση των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων, η οποία έγινε πραγματικότητα από την Κυριακή, σηματοδοτεί την επιστροφή στην κανονικότητα για την ελληνική αγορά και για το τραπεζικό σύστημα. Και τούτο έπειτα από μία τετραετία κατά την οποία η χώρα βρισκόταν στον «γύψο».

Μιλώντας στην εκπομπή «One Report» ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά, Βασίλης Κορκίδης, έκανε λόγο για «μια ταμπέλα η οποία κατεβαίνει για τη χώρα την ίδια», υπογραμμίζοντας πως για την επιχειρηματικότητα ήταν ένας καθημερινός βραχνάς.

«Επιστρέψαμε στην κανονικότητα από πλευράς χρηματοπιστωτικής συναλλαγής, αλλά το κυριότερο είναι ότι περνά ένα μήνυμα προς το εξωτερικό ότι η Ελλάδα δεν έχει περιορισμούς διακίνησης κεφαλαίων» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο ίδιος παρέθεσε σημαντικές ημερομηνίες του Σεπτεμβρίου για την οικονομία, ενώ αναφέρθηκε εκτενώς στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης κατά την οποία περιμένει να ακούσει από τον πρωθυπουργό το χρονοδιάγραμμα ενός συνεκτικού προγράμματος για την επιχειρηματικότητα, τις επενδύσεις και το τραπεζικό σύστημα.