Η Λιθουανία δεν αστειευόταν στην πρεμιέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου, «διαλύοντας» τη Σενεγάλη με το ασύλληπτο 101-47.

Η «Lietuva» από το πρώτο δεκάλεπτο μπήκε συγκεντρωμένη και προηγήθηκε 27-10. Οι παίκτες του Αντομάιτις συνέχισαν με την ίδια ένταση και στο δεύτερο δεκάλεπτο, παίρνοντας προβάδισμα 22 πόντων (16-38), πηγαίνοντας στο αποδυτήρια με το εμφατικό 21-48. Πρωταγωνιστές σε αυτό το κομμάτι του παιχνιδιού, οι Γκριγκόνις, Καλνιέτις αλλά και ο Βαλαντσιούνας.

Η εικόνα της αναμέτρησης δεν άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο, με τους Σενεγαλέζους να είναι πολύ άστοχοι από την γραμμή των 6,75 και τους παίκτες του Αντομάιτις να συνεχίζουν με πατημένο το γκάζι.

Η διαφορά εκτοξεύτηκε στο +50 (33-83), με τον Λιθουανό ομοσπονδιακό να κάνει αλλαγές, ώστε να μοιράσει το χρόνο συμμετοχής. Το μόνο που είχε ενδιαφέρον στο τελευταίο δεκάλεπτο ήταν το εάν οι Λιθουανοί θα πετύχουν «κατοστάρα», με τους παίκτες του Αντομάιτις να το καταφέρνουν, με το τελικό 101-47.

Καλνιέτις, Βαλαντσιούνας, Σαμπόνις, Γκριγκόνις και Λεκάβιτσιους είχαν διψήφιο αριθμό πόντων, με τη Λιθουανία να ξεκινάει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Επόμενη υποχρέωση της Λιθουανίας είναι η αναμέτρηση με τον Καναδά, η οποία θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την έκβαση του ομίλου. Αντίθετα, η Σενεγάλη με 1/26 τρίποντα, δεν μπορεί παρά να έχει ρόλο κομπάρσου σε γκρουπ με Λιθουανία, Αυστραλία και Καναδά.

Τα δεκάλεπτα: 10-27, 21-48, 34-77, 47-101