Το όνομα του Κυριάκου Παπαδόπουλου, του εμβληματικού αξιωματικού του Λιμενικού Σώματος που διέσωσε χιλιάδες ζωές προσφύγων στο Αιγαίο στη διάρκεια της κορύφωσης της προσφυγικής – μεταναστευτικής κρίσης το 2015 και το 2016, θα κοσμεί στο εξής μέρος της προβλήτας του λιμανιού της Μυτιλήνης.

Η τελετή ονοματοδοσίας έγινε το πρωί της Παρασκευής, στην προκυμαία του επιβατικού λιμένα, και θα συνοδευτεί από την τοποθέτηση μιας πινακίδας, εκεί όπου συχνά έδενε ο Κυριάκος Παπαδόπουλος το περιπολικό σκάφος ΠΛΣ 602, στο οποίο ήταν κυβερνήτης, και αποβίβαζε με ασφάλεια τους πρόσφυγες που διέσωζε στη θάλασσα.

Η Γενική Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Χριστιάνα Καλογήρου, που παρέστη στην εκδήλωση χαρακτήρισε τον Κυριάκο Παπαδόπουλο εμβληματικό πρόσωπο, που αποτελεί οδηγό και σύμβολο ηρωισμού και αλληλεγγύης.

«Οφείλουμε όλοι πάντα να μην ξεχνάμε ποτέ ανθρώπους όπως ο Κυριάκος Παπαδόπουλος. Το εμβληματικό του πρόσωπο, αποτελεί οδηγό και σύμβολο ηρωισμού και αλληλεγγύης. Στο πρόσωπο του Κυριάκου Παπαδόπουλου τιμάμε ταυτόχρονα σήμερα το ήθος και τις αξίες που οδηγούν καθημερινά την πράξη των γυναικών και των ανδρών του Λιμενικού Σώματος, που όλοι γνωρίζουμε ότι δίνουν πάντα στην πρώτη γραμμή τον καλύτερο εαυτό τους», ανέφερε, μεταξύ άλλων η κα Καλογήρου.