Για το ξεμπλοκάρισμα της μεταφοράς του συντελεστή και τα όσα αυτή συνεπάγεται για την αγορά και για τους ιδιοκτήτες αλλά και για όσα πρέπει να προσέξουν οι φοιτητές στην αναζήτηση κατοικιών, μίλησε στην εκπομπή «One Line» το μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Μεσιτών, Γιάννης Ρεβύθης.

«Θα μπορέσουν οι ιδιοκτήτες διατηρητέων κτηρίων, δημοσίων εκτάσεων – προς απόσυρση, εγκαταλειμμένων βιομηχανιών αλλά και ξενοδοχείων καθώς και ιδιοκτήτες κοινωφελών χρήσεων τα οποία έχουν δεσμευτεί, να τα αξιοποιήσουν. Η κυβέρνηση δείχνει θέληση και όραμα σε ότι αφορά τα οικονομικά μεγέθη της χώρας. Ότι δεν μπορούσε να πληρώσει το κράτος σε απαλλοτρίωση γης και έδινε τίτλους, τώρα θα μπορέσει να αξιοποιηθεί. Κι αυτό σημαίνει ότι θα κινηθεί η κτηματαγορά, θα κερδίσει το κράτος. Είναι σημαντικό» σχολίασε αναφορικά με το συντελεστή δόμησης και τις σχετικές αλλαγές που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Για τα φοιτητικά νοίκια είπε πως «όλοι οι φοιτητές θα βρουν στέγη. Πολλοί φοιτητές, όμως, λόγω έλλειψης χρημάτων, δε θα πάνε στη σχολή τους. Κι εδώ πρέπει να παρέμβει το κράτος. Και αυτοί οι φοιτητές να μετεγγραφούν σε αντίστοιχα τμήματα κοντά στη μόνιμη κατοικία τους. Και επιτέλους να γίνει κάτι με τις φοιτητικές εστίες» είπε και εστίασε στα όσα πρέπει να προσέχουν οι φοιτητές στην προσπάθεια εξεύρεσης κατοικίας.

«Να υπογράφουν πάντα συμβόλαια με τους ιδιοκτήτες ή τους πληρεξούσιους δικηγόρους. Ποτέ μαύρα. Πάντα να κοιτάνε μέρα τις κατοικίες. Να ρωτάνε πόσο είναι τα κοινόχρηστα» κατέληξε.

Πηγή: onetv.gr

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από