O συνδικαλιστής αστυνομικός Σταύρος Μπαλάσκας που μίλησε για «σκουπίδια» στα Εξάρχεια που θα καθαρίζει σαν… ηλεκτρική σκούπα η αστυνομία, είναι γνωστός. Δεν ήρθε ουρανοκατέβατος για να αποκαλέσει έτσι οικογένειες μεταναστών που βρήκαν καταφύγιο σε καταλήψεις.

Ακόμη κι αν έκανε κωλοτούμπα και άλλαξε τα λεγόμενά του και τι εννοούσε με τον όρο «σκουπίδια», η άποψή του για θέματα της αστυνομίας, της δικαιοσύνης ή και της δημοκρατίας είναι γνωστά.

Το γεγονός ότι τον άδειασαν και οι σύντροφοί του συνδικαλιστές τον κατατάσσει αυτόματα στη χορεία εκείνων που όταν εκφράζουν την άποψή τους όλοι εμείς θα λέμε: «Το είπε ο Μπαλάσκας; Δεν έχει καμιά σημασία».

Όπως δεν έχει καμιά σημασία να ασχολούμαστε με τον κάθε λογής φασίστα και ρατσιστή που επιχαίρει γιατί βρέθηκε ένας αστυνομικός να αποκαλεί με αυτόν τον τρόπο γυναίκες και παιδιά.

Τουλάχιστον είναι ξεκάθαρο ποιοι είναι όλοι αυτοί οι καφενόβιοι του διαδικτύου που ξημεροβραδιάζονται ρίχνοντας χολή, πότε για τους μετανάστες, πότε για τους ομοφυλόφιλους, πότε για τους μαύρους ή ακόμη και για τις γυναίκες.

Είναι οι ίδιοι που αν δεν υπήρχαν οι μετανάστες να τους κάνουν τις δουλειές στο σπίτι θα βρομούσαν σαν τα ζώα.

Είναι οι ίδιοι που αγαπάνε τις γυναίκες δήθεν, αλλά δεν έχουν κανένα πρόβλημα να αναδείξουν και τη μαγκιά τους, ρίχνοντας και κανένα χαστούκι.

Είναι οι ίδιοι που δήθεν έχουν γκέι φίλους αλλά θα άλλαζαν εύκολα θέση στο λεωφορείο γιατί όπως ξέρουμε η ομοφυλοφιλία είναι… κολλητική.

Εν πάση περιπτώσει, δεν είναι το θέμα μας οι ρατσιστές, αλλά τι συμβαίνει στην Αστυνομία. Είναι ο Μπαλάσκας ένας και μοναδικός και πρέπει να τον ανακηρύξουμε σε είδος παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς;

Ή μήπως πίσω από τον κάθε Μπαλάσκα κρύβεται ένας υφέρπων φασισμός που ενδημεί εδώ και χρόνια στο χώρο των αστυνομικών;

Τι γίνεται με τον Χρυσαυγιτισμό;

Ξεχάσαμε άραγε τα ποσοστά που έπαιρνε η Χρυσή Αυγή στις εκλογές από τους Αστυνομικούς; Από το 2012 ήταν ή όχι που λέγαμε ότι το 50% των αστυνομικών ψήφιζαν Χρυσή Αυγή;

Τι ήταν όλοι αυτοί που έγιναν αστυνομικοί με τα δικά μας χρήματα και με την ανοχή της Δημοκρατίας; Ηταν παραπλανημένοι πολίτες που τους τράβηξαν οι Σειρήνες του Μιχαλολιάκου και του Κασιδιάρη;

Ήταν περαστικοί ψηφοφόροι που είδαν… δημοκρατικό φως και μπήκαν;

Ή μήπως είναι μια συμπαγής ομάδα ατόμων που δεν έχουν κανένα πρόβλημα να είναι και φασίστες και ρατσιστές και βίαιοι;

Και που στην πρώτη ευκαιρία θα σηκώσουν, άμα λάχει, και το όπλο να σκοτώσουν έναν 15χρονο γιατί τους πέταξε πέτρα;

Μήπως υπάρχουν αστυνομικοί που περιέθαλψαν τους Χρυσαυγίτες; Να ξεχάσουμε άραγε τις μαρτυρίες για ανοχή ή απουσία της Αστυνομίας εκείνη την τραγική νύχτα της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα;

Μήπως υπάρχουν ακόμη και τώρα αστυνομικοί που περιμένουν ένα σήμα για να… καθαρίσουν τα σκουπίδια από τα Εξάρχεια, την Ομόνοια ή τη Μόρια και την Ειδομένη;

Μήπως τελικά στις τάξεις των αστυνομικών ο χρυσαυγιτισμός υπάρχει και δεν έχει υποχωρήσει ποτέ;

Μήπως τελικά κύριο μέλημα κάθε κυβέρνησης πρέπει να είναι ο εκδημοκρατισμός της Ελληνικής Αστυνομίας; Η απομόνωση των ακραίων, φασιστών, ρατσιστών και τσαμπουκάδων αστυνομικών που νομίζουν ότι το κράτος είναι αυτοί και κανείς άλλος;

Αν θέλουμε, λοιπόν, να δούμε το πραγματικό πρόβλημα, ας αφήσουμε τον Μπαλάσκα να σκούζει. Μηδέν είναι, δεν παίζει κανένα ρόλο. Καλύτερα να μην τον ξαναβγάλουν τα κανάλια να τελειώνουμε με τα 15 λεπτά δημοσιότητάς του.

Το μείζον πρόβλημα για κάθε κυβέρνηση είναι να δει τι κακό υπάρχει στην Αστυνομία και να το εκριζώσει. Ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε πολλά πράγματα προς αυτήν την κατεύθυνση, παρά το γεγονός ότι ευαγγελιζόταν (λανθασμένα) μια Αστυνομία χωρίς όπλα.

Άλλο να κάνουν οι αστυνομικοί τη δουλειά τους, κι άλλο να γίνονται χειρότεροι κι από τους διώκτες τους.

Τα παιδιά που υπηρετούν στην ΕΛΑΣ είναι δικά μας. Από τις οικογένειές μας, φίλοι μας, συγγενείς μας. Οι περισσότεροι είναι μορφωμένοι, με καλούς τρόπους, ικανοί.

Υπάρχει, όμως, και μια ομάδα αστυνομικών που συνεχίζει επάξια την κληρονομιά του… χωροφύλακα της Χούντας.

Αυτοί πρέπει να πάψουν να υπάρχουν. Κάνουν κακό στη δημοκρατία μας, κάνουν κακό στην ΕΛΑΣ και το σπουδαίο έργο που προσφέρει.

Εχει έρθει λοιπόν η ώρα που η Αστυνομία πρέπει να εκδημοκρατιστεί. Και κυρίως να γίνει το πραγματικό αποκούμπι για όλους. Ελληνες και μετανάστες. Ή μήπως όχι;

Δεν θα ρωτήσουμε λοιπόν τον κάθε Μπαλάσκα αν πρέπει κάποια στιγμή είτε ο κ. Χρυσοχοϊδης είτε κάποιος άλλος υπουργός Δημόσιας Τάξης, πρέπει να καθαρίσει τη «μπουγάδα», να μαζέψει τα σκουπίδια από την Αστυνομία. Πρέπει να γίνει.

Γιατί αλλιώς θα βρομίσει όλο το σπίτι…